Ad wordt tot ere lid gemaakt van theatergroep Cameleon
Ad wordt tot ere lid gemaakt van theatergroep Cameleon Jan de Langen
zaterdag 18 maart 2023, 18:22

Theatergroep Cameleon eert Ad Vermeulen

DE HEEN – Vrijdagavond stond voor theatergroep Cameleon in het teken van afscheid. Een feestelijk afscheid van Ad Vermeulen. Want ‘Mister Cameleon’ legt na 22 jaar de voorzittershamer voorgoed neer.

Een verrassing voor Ad 

De jaarlijkse bijeenkomst van Cameleon vond ook dit jaar plaats in het kerkje in De Heen. Het werd een bijeenkomst in het teken van afscheid nemen. Want een flink aantal leden stopt. Een daarvan is Ad Vermeulen. Medeoprichter en huidig voorzitter van de theatergroep. En dat werd op typische ‘Cameleon wijze’ gevierd. Niet met een lange speech, maar met plezier en een flinke dosis humor. In het geheim werd er van alles geregeld, en dat was nog een uitdaging. Want wie Ad Vermeulen kent weet dat hij altijd overal achter komt. En dat mocht deze keer zeker niet gebeuren.

Ben wel wat gewend

Met een “Ik ben wel wat gewend” kwam Ad Vermeulen naar voren. Maar wat er toen gebeurde had hij nooit kunnen bedenken. Familie en eregasten kwamen het kerkje binnen. De verbazing was van het gezicht van Vermeulen af te lezen. Veel tijd om bij te komen was er niet. Ad kreeg een enorme onderscheiding omgehangen. “Bij deze ben je erelid van Cameleon!” Een gouden strik maakte de benoeming compleet.

Belangrijk voor de gemeenschap

Een van de aanwezigen was burgemeester Ruud van den Belt. “Ik mocht mee met Angela” legde Van den Belt zijn aanwezigheid uit. “Maar ik wil toch graag wat zeggen.” Natuurlijk was daar gelegenheid voor. “Samen trots” begon de burgemeester. “Vaak achter de schermen en al die jaren veel voor de gemeenschap betekend. Zeker voor het gemeenschappelijke culturele leven. Oprichter Jeugdhonk ‘De Gammele’, medeoprichter Cameleon, hulpsinterklaas en nar ‘meej blauwe snor’. Een paar functies die Ad Vermeulen met heel veel plezier op zich heeft genomen.”

Cadeautjes

Natuurlijk bleef het niet bij mooie woorden. Uit handen van de burgemeester kreeg Ad Vermeulen de sculptuur van Steenbergen én de originele druk van de door Vermeulen geschreven pagina uit het boek ‘750 jaar Steenbergen’. De Muppets gaven een selectie bijzondere biertjes en zoon Dennis kon het niet laten een cadeautje met een knipoog te geven. “Een advocaatje past wel bij je nieuwe status” maakte Vermeulen aan het schaterlachen.

Het eindigt met theater

Eén Heraut bracht een ode aan Ad en eindigde met “Een ding moet je weten, Ad Vermeulen gaan we nooit vergeten!” Daarmee was het een feit. Ad Vermeulen blijft aan Cameleon verbonden. Als eerste erelid, voor altijd in de boeken.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Ad Vermeulen een man met vele gezichten, pagina uit jubileumboek 750 jaar Steenbergen
Ad schateren met zijn zoon Dennis

Uit de Steenbergse Courant