Oud NAC en Oud Steenbergen, een mooie opening voor een super feestweekend.
Oud NAC en Oud Steenbergen, een mooie opening voor een super feestweekend. Jan de Langen
zaterdag 18 maart 2023, 13:00

Oud Steenbergen treft Oud NAC tijdens jubileumwedstrijd

STEENBERGEN – Met de aftrap van een wedstrijd tussen Oud Steenbergen en Oud NAC ging vrijdagavond het feestweekend van V.V. Steenbergen van start. Een feestweekend ter ere van 90 jaar V.V. Steenbergen. Het werd een wedstrijd vol verrassingen en weerzien van oude bekenden.

Met Pierre op de foto

Het feestweekend ter ere vaan het 90-jarig bestaan van V.V. Steenbergen kon niet beter beginnen. Een wedstrijd tussen coryfeeën uit Steenbergen en het team van Oud NAC. Natuurlijk ontbrak de lokale voetbalheld Pierre van Hooijdonk niet. Niet als speler van Oud Steenbergen, maar in het geel-zwart van Oud NAC. Voor de jonge voetballers uit Steenbergen maakte dat niet uit. Massaal wilden ze met de voormalig profvoetballer op de foto, en dat deed Van Hooijdonk maar wát graag.

Hand in hand het veld op

Voor de wedstrijd begon hadden de jongste voetballertjes al een toernooitje gespeeld. Voor iedereen was eer een grote medaille en kregen ze een verrassing. Ze mochten hand in hand met één van de voetballers het veld opkomen. En dat ging onder luid applaus van het publiek. Natuurlijk moesten beide elftallen op de foto. Wim Roovers, voorzitter van V.V. Steenbergen verzorgde de officiële opening en kon de wedstrijd eindelijk beginnen.

Potverdrie! De Heraut!

Tenminste, dat was de bedoeling. ‘Locoburgemeester Esther Prent wilde ook graag het woord tot de jarige vereniging richten. Namens het college mocht zij een bijzondere onderscheiding aan de Steenbergse voetbalclub uitreiken. “Want een vereniging die 90 jaar bestaat haar heeft haar bestaansrecht ruimschoots bewezen en haar sporen dik heeft verdiend in onze samenleving. Daarom mag ik De Heraut aan jullie uitreiken” sprak Prent vol trots. “Potverdrie! De Heraut!” stamelde Wim Roovers vol ongeloof. “Dit is echt bijzonder, wat een eer.”

Wel tot aan het doel

Locoburgemeester Prent mocht de aftrap verrichten. “Wel helemaal tot aan het doel doorgaan hoor!” lachte één van de Oud NAC spelers. Dat liet Prent zich geen twee keer zeggen. Daarmee was een boeiende, gezellige en vooral vriendschappelijke wedstrijd begonnen. Want veel spelers van beide teams kennen elkaar al jaren. De strijd was er niet minder om en eindigde in een klinkende 6-3 overwinning voor Oud Steenbergen.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Pierre van Hooijdonk op de foto met de jeugd
De jeugd van VV Steenbergen
De Heraut voor VV Steenbergen
Opening wedstrijd Oud NAC Oud Steenbergen
Mooi weerzien
Ester Prent trapt af

Uit de Steenbergse Courant