Afbeelding
vrijdag 17 maart 2023, 14:00

Magere overwinning v.v. Steenbergen op laagvlieger Lepelstraatse Boys

Steenbergen - Lepelstraatse Boys 2-0

Na de nederlaag van een week eerder tegen koploper Vrederust (4-0 verlies) is Steenbergen afgehaakt om in het resterende gedeelte van de kompetitie mee te doen om de bovenste plaatsen en zal als hoogst haalbare de inzet moeten zijn om in de kompetitie op de 3e of 4e plaats te gaan eindigen.

Afgelopen zaterdag mocht Steenbergen het elftal van Lepelstraatse Boys verwelkomen op het sportpark in Steenbergen, een tegenstander waarvan in de uitwedstrijd met 1-4 werd gewonnen.

De mannen uit Lepelstraat stonden voor aanvang van de wedstrijd tegen Steenbergen op de ranglijst op de voorlaatste plaats met nog slechts 3 punten uit 11 wedstrijden, dus was de verwachting vooraf dat een overwinning voor Steenbergen zeker mogelijk zou moeten zijn. Die overwinning kwam er ook, maar dat was het dan ook wel.

Op voorhand wist oefenmeester Peter van Poortvliet dat hij vanwege blessures, vakantie en een schorsing een 5-tal vaste basisspelers moest missen.

Mede daardoor werd de strijd tussen Steenbergen en Lepelstraatse Boys bepaald niet hoogstaand. Steenbergen begon de wedstrijd nog wel goed, kwam in de eerste 20 minuten van de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar had vervolgens niet de kracht om verder echt door te drukken.

Vanwege enkele vervelende overtredingen van spelers van Lepelstraatse Boys voelde de scheidsrechter van dienst zich genoodzaakt al in de eerste 45 minuten van de wedstrijd twee spelers met rood weg te sturen, waardoor de bezoekers met slechts 9 spelers aan de tweede helft moesten beginnen.

De Boys kozen er daardoor (begrijpelijk) voor om die tweede helft met meestal 6 of 7 spelers de ‘bus’ te parkeren voor het eigen strafschopgebied waardoor er voor Steenbergen, ondanks de numerieke meerderheid, geen doorkomen aan was.

De blauwwitten maakten in die 2e helft ook de fout om teveel te ‘breien’ door het midden, te weinig de vleugels te gebruiken en het tempo te laag te houden.

Kortom, ondanks het feit dat de Lepelstraatse Boys met een numerieke minderheid stonden, kwamen de mannen uit Lepelstraat nauwelijks in gevaar waardoor de in de eerste 20 minuten van de wedstrijd verkregen 2-0 voorsprong voor Steenbergen uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.


Goed begin van Steenbergen

Zoals gezegd, Steenbergen begon goed aan de wedstrijd en nam gelijk vanaf het begin het initiatief. In de eerste 10 minuten kon de doelman van Lepelstraatse Boys zijn ploeg nog in de wedstrijd houden dankzij enkele uitstekende reddingen en doordat ook dat de Steenbergse voorwaartsen een paar goede mogelijkheden lieten liggen.

Zo kreeg Gerrald Raaijmakers na een goede voorzet van Gio van der Wegen een uitstekende kans om de score te openen, maar alleen voor de doelman van de bezoekers, schoot hij de bal over het doel.

Nog geen twee minuten later weer een goede kans voor Gerrald Raaijmakers uit een hoekschop van Lars Heshof maar ook deze keer ging de bal via zijn hoofd net over.

Het bleek echter uitstel te zijn want in de 17e minuut werd de 1-0 dan wel geboren.

Na een combinatie tussen Lars Heshof en broer Kai werd de bal door laatstgenoemde voorgetrokken en kon de meegekomen Sam Hartog van dichtbij raak schieten. (1-0).

Een kleine 3 minuten later lag nummer 2 in het doel van Lepelstraatse Boys. Weer was het Kai Heshof die deze keer op rechts alleen op avontuur ging en zijn rush besloot met een voorzet welke door verdediger Lars de Wit kon worden afgewerkt, 2-0.


Vervelende overtredingen

Vanaf dit moment was het gedaan met het goede spel, bleef Steenbergen wel een overwicht houden, maar ontbrak de creativiteit om de tegenstander verder pijn te doen via doelpunten.

De spelers van Lepelstraatse Boys op hun beurt, maakten de fout om veel te veel te reageren op de beslissingen van de scheidsrechter, waardoor de nodige irritatie ontstond en waardoor soms flinke overtredingen werden gemaakt.

Op het half uur moest daardoor een speler van de bezoekers met direct rood het veld verlaten, kort voor rust volgde nummer twee toen hij een tweede gele kaart moest incasseren en dus ook kon vertrekken.

Tussendoor kreeg Steenbergen 5 minuten voor rust nog een mogelijkheid om de score te verhogen. Gio van der Wegen soleerde richting het doel van Lepelstraatse Boys, maar werd kort voor de zestien neergelegd.

De toegekende vrije trap werd door hemzelf genomen maar verdween helaas hoog over het doel.


Tweede helft zonder hoogtepunten

Met 11 blauwwitten tegen 9 spelers van Lepelstraatse Boys begonnen de spelers aan de tweede helft maar ondanks dit ‘voordeel’ voor Steenbergen was het tweede gedeelte van de wedstrijd erg teleurstellend.

Steenbergen was de gehele tweede helft in de aanval, doelman Max Knook kreeg in die periode zegge en schrijven één bal te verwerken maar echt gevaarlijk kon Steenbergen niet worden, zoals gezegd vooral vanwege het feit dat Steenbergen er niet in slaagde de muur van Lepelstraat te slechten.

Het overwicht zorgde er wel voor dat de doelman van Lepelstraatse Boys diverse keren moest ingrijpen bij pogingen van Kai Heshof, Gerrald Raaijmakers en Danny Kolkhuis Tanke, maar echt moeilijk kreeg de Lepelstraatse sluitpost het niet.

Ook een vrije trap van Gio van der Wegen, een kwartier voor tijd op de rand van het strafschopgebied, zorgde niet voor de gewenste derde treffer doordat zijn schot te slap was.

Tot overmaat van ramp moest kort voor tijd nog een 3e speler van Lepelstraatse Boys het veld met rood verlaten doordat hij kort achter elkaar twee overtredingen beging die beiden een gele kaart ‘opleverden’.

Kortom, een tweede helft om snel te vergeten, met uiteindelijk voor Steenbergen een overwinning zonder glans die wel drie punten opleverde.


Komend weekend geen wedstrijden

In verband met de activiteiten die komend weekend worden georganiseerd in het kader van het 90-jarig bestaan van de vereniging spelen de elftallen van v.v. Steenbergen dit weekend geen competitiewedstrijden.

De eerstvolgende wedstrijd die voor het eerste elftal op het programma staat is op zaterdag 1 april; een uitwedstrijd tegen titelkandidaat VVC’68 in Halsteren.

Uit de Steenbergse Courant