Afbeelding
woensdag 23 november 2022, 09:00

Superstars Volharding, show met veel talentjes

STEENBERGEN – Na een zeer geslaagd concert op zaterdagavond, was het zondagmiddag aan de jeugdleden van Volharding om hun kunsten te tonen. Er werd niet alleen muziek gemaakt. Tussen de optredens door werd een hevige strijd geleverd voor Steenbergen’s Got Talent.

‘Knallende start’

Met nummers van onder andere Slagerij van Kampen en Amigo van Chef Special, werd de zondagmiddageditie van Superstars knallend geopend. Het aanwezige publiek wist het optreden van de Percussiegroep zeker te waarderen. “Goedemiddag allemaal” nam Barbara Erdmann, voorzitter van Volharding Steenbergen het woord. “Wat fijn u dat u allemaal gekomen bent.” Erdmann vertelde dat er afgelopen jaar maar liefst 30 kinderen lid zijn geworden. Een prachtig resultaat dat mede dankzij de muzieklessen op de basisscholen tot stand is gekomen.

‘Schoolorkesten’

Tijdens deze muzieklessen op school maken kinderen op spelende wijze kennis met het maken van muziek. En dat het loont bleek tijdens het optreden van het Schoolorkest, onder leiding van Claudia de Groen. In dit orkest spelen de leerlingen van alle scholen samen. Er was zelfs een hoofdrol voor de allerjongsten. Samen speelde zij op blokfluit een solo.

‘Steenbergen’s Got Talent’

Tussen alle optredens door werd een spannende strijd gevoerd. Steenbergen’s Got Talent! Aan deze strijd deden leerlingen van een aantal basisscholen mee. Namens Pius X: Roqajah, Madelief en Vera. Zij dansten op ‘Waka’ van Shakira. Feline zit op de Maria Regina. Zij speelde ‘Believer’ van Imagine Dragons op haar viool. Lizzy, Joey en Fleur dansten namens de Gummarus op’ Wannabe’ van de Spice Girls. Voor Kiezelrijk deed Sylvia een acrobatiek act op ‘Bones’ van de Imagine Dragons. Na lang juryberaad mocht Feline de eerste prijs in ontvangst nemen.

‘Ik ga zwemmen, in Bacardi Lemon’

De Muziek Maten stonden voor hun optreden samen met Muzieketiers op het podium. Afwisselnde speelden ze nummers als ‘Early in the morning’, maar ook ‘Ik ga zwemmen in Bacardi Lemon’. En na een prachtig optreden van Monique de Groot van dansschool Sjappoo deed JONG Volharding hun optreden van Zaterdag nog eens over. Na de prijsuitreiking van Steenbergen’s Got Talent sloten alle orkesten samen de middag af met, hoe kan het ook anders, ‘We Are The Champions’.

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant