Afbeelding
woensdag 21 september 2022, 15:06

Wereld Alzheimerdag in Steenbergen: hoe te reageren op het ‘Niet Pluisgevoel’

STEENBERGEN – Na twee jaar beperking vanwege de pandemie pakt de werkgroep Dementievriendelijke gemeente Steenbergen vandaag uit met een bijeenkomst op Wereld Alzheimerdag. Naast een kleine informatiemarkt wordt in de theaterzaal van Myra Ceti aan de Wouwsestraat de film ‘Kapsalon Romy’ gedraaid. Wie die ziet herkent wellicht de beginnende symptomen van Alzheimer. En krijgt men wellicht het ‘Niet Pluis’ gevoel. De film is overigens ook vanavond nog te zien en start dan eveneens bij Myra Ceti om 19:00 uur.

“Dit is ons doel. Bekendheid geven aan Alzheimer. En bijvoorbeeld ook tips geven over hoe te reageren bij een ‘Niet Pluis’ gevoel. Naast deze bijeenkomst, die op verzoek van de KBO is gerealiseerd, hebben we ook een flyer. Hierop staat hoe je Dementie herkent en ook tips voor de omgang met een dementerende”, vertelt Jeanne Brooijmans bij de opening van de middag. Ze kondigde bij de aanwezigen de film ‘Kapsalon Romy’ aan en gaf vervolgens het woord aan wethouder Nadir Baali die het sociaal domein in zijn portefeuille heeft.

Onderzoek naar ondersteuning mantelzorgers

“Als gemeente onderzoeken we hoe we mantelzorgers kunnen gaan ondersteunen en op welke manier we ze kunnen ontlasten. Ook komt er een boekje met alle maatschappelijke adressen, opdat de inwoners weten waar ze hulp kunnen krijgen. Ook moet alles rond dementie meer bekendheid krijgen en inwoners worden geleerd hoe ze Alzheimer kunnen signaleren”, aldus Baali.

Flyer ‘Niet Pluis’

Hij overhandigde een eerste flyer met als titel ‘Wat te doen bij een ‘Niet Pluis’ gevoel aan voorzitter Roel Geers van de KBO. Deze beloofde dat de eerste 400 exemplaren onder de leden van KBO Steenbergen te verspreiden en er daarnaast ook voor te zorgen dat er flyers naar de leden van de andere lokale KBO zullen gaan”.
Voor vragen kunnen inwoners terecht bij WijZijn Steenbergen.

[ door Peter Vermeulen ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant