Afbeelding
zondag 19 juni 2022, 06:33

Warmte drukte stempel op 58e Suikerstadmars

DINTELOORD – Zaterdagochtend loste wethouder Esther Prent het startschot voor de inmiddels 58e Suikerstadmars. Gelijktijdig werd ook de Suikerstadtour en de wandeldriedaagse gehouden. Dat gebeurde voor de 27e achtereenvolgende maal. Deze keer kampte het evenement met flinke warmte. En dat had invloed op het deelnemers aantal. De organisatie had echter goede voorzieningen getroffen.

Aan de verschillende onderdelen namen 173 wandelaars deel, helaas was dat aantal de helft van het aantal deelnemers in de jaren voor corona. Twee jaar zonder mars, de toch behoorlijk hoge temperatuur van afgelopen zaterdag en de concurrentie van een wandeltocht op het eiland Tholen hadden klaarblijkelijk hun effect.

Voldoende drinkwater voor de wandelaars

De organisatoren lieten zich er echter niet door uit het veld slaan. Deelnemers aan de 40-kilometer ontvingen ook de routebeschrijving voor de 25 kilometer, wat hen onderweg de mogelijkheid gaf om eventueel hun wandeling in te korten. Een vrijwilligster reed rond met flesjes water, er waren petjes tegen de zon en bij de rustpost op het Bovensas werd bouillon geserveerd, terwijl op alle posten de zoute drop gretig aftrek vond. Op de rustpost bij boerderij Maris aan de Steenbergse weg tapten de wandelaars extra drinkwater. Dat alles oogstte lof van de deelnemers.

Secretaris Erica Verhagen gaf zaterdagavond nog een overzichtje door van het aantal deelnemers: dat waren er zelfs 66 op de 40 kilometerafstand en 12 bij de 25 kilometer waardoor het totaal op dit onderdeel op 78 kwam. Aan de verschillende wandelafstanden namen 173 wandelaars deel, waarvan 82 aan de 5 kilometer driedaagse.

Bestuurslid gezocht

Bij de start sprak niet alleen wethouder Prent een woordje, ook oud-voorzitter en thans vrijwilliger Dick Boterman sprak de deelnemers bij de start nog even kort toe. Daarbij vroeg hij aandacht voor de vacature binnen het bestuur. Dat is nog op zoek naar een nieuw lid. Opgave hiervoor kan bij secretaris Erica Verhagen: telefoon 06 28 205 709, e-mail info@suikerstad-sportief.nl.

[ door Peter Vermeulen ]

Uit de Steenbergse Courant