Afbeelding
dinsdag 21 juni 2022, 08:00

Zesde Steenbergse fietsdriedaagse krijgt 750 jarig jubileum-sausje

STEENBERGEN – Martijn Hagens organiseert dit jaar voor de zesde maal de avondfietsdriedaagse. Dat gebeurt van dinsdag 28 juni tot en met donderdag 30 juni. De editie van dit jaar krijgt een speciaal jubileumsausje en wordt verreden onder het thema ‘Van kerktoren naar kerktoren’. Elke dag wordt gestart vanuit de Gummaruskerk en vanuit een andere kerk in één van de kernen.

“Bij de samenstelling van de routes is veel aandacht besteed aan veiligheid, rustige wegen en mooie fietspaden. Zo kunnen op een ontspannen manier de mooiste plekjes van de omgeving worden verkend. Onderweg is er een pauze-moment waar de deelnemers even op adem kunnen komen,” aldus Martijn Hagens.

Aankomst en vertrek


Iedere avond (28-30 juni) kan er gestart worden op twee locaties, daar kunnen de deelnemers zich melden en krijgen ze een routebeschrijving mee. Deelnemers die niet alle drie de avonden meerijden kunnen ook per dag inschrijven. De starttijd is iedere dag van 18.00 - 19.00 uur, de deelnemers worden uiterlijk 22.00 uur weer terug verwacht. Halverwege is er een pauze moment bij één van de kerken in de gemeente Steenbergen.
Startlocaties: Dinsdag 28 juni in Steenbergen (Gummaruskerk) of in Nieuw-Vossemeer bij de Joannes de Doperkerk.
Woensdag 29 juni in Steenbergen (Gummaruskerk) of bij de Georgiuskerk in Kruisland. Donderdag 30 juni in Steenbergen (Gummaruskerk) of bij de Gereformeerde Kerk in Dinteloord.

Deelname


Inschrijven kan op de avond zelf. Kosten voor deelname aan alle drie dagen bedragen zes euro per persoon. Deelname per avond kan voor 2,50 p.p. Kinderen tot en met 14 jaar zijn gratis, wel onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden vooraf kan via martijn.hagens@gmail.com of via 06-53335157. Aanmelden op de dag(en) zelf is ook mogelijk. Dit kan tussen 18.00 - 19.00 uur bij één van de startlocaties.

Pechservice


Mocht een deelnemer onder weg pech krijgen met de fiets, dan verzorgt Tweewielercentrum Steenbergen de pechservice en kan de deelnemer vervolgens weer verder kan om de route te voltooien.

Uit de Steenbergse Courant