Afbeelding
woensdag 16 maart 2022, 15:05

Camping Mattenburg wordt voorbereid voor opvang vluchtelingen

NIEUW-VOSSEMEER – Camping Mattenburg in Nieuw-Vossemeer is in beeld voor de opvang van 25 gevluchte gezinnen uit Oekraïne. Dat is zojuist bevestigd door de gemeente Steenbergen. Er worden op dit moment nog gesprekken gevoerd met de eigenaar van de camping, Avoned, over de invulling. Vooruitlopend op het definitieve besluit is de buitendienst van de gemeente wel alvast aan het opruimen en schoonmaken op het terrein. 

Volgens Astrid Potters, communicatieadviseur bij de gemeente Steenbergen, zal de inrichting van het terrein in verschillende fases gaan. “In eerste instantie zullen de vluchtelingen worden ondergebracht in de caravans en chalets die er nog staan, en in caravans die van een andere plek daarheen worden gebracht. Omdat er nog wel achterstallig onderhoud is op het terrein, zal het waarschijnlijk enkele weken duren voordat het klaar is.”

Op dit moment is er overleg met de Veiligheidsregio of deze locatie geschikt wordt bevonden. “Het moet schoon, heel en veilig zijn. Maar het restaurant van de camping zou bijvoorbeeld een goede plek kunnen zijn waar ze elkaar kunnen ontmoeten.”

Met eigenaar in gesprek over opvang in toekomstige vakantiewoningen

Er is de afgelopen tijd behoorlijk wat commotie ontstaan over camping Mattenburg. Nadat het van eigenaar is gewisseld, werden de standplaatshouders door Avoned overdonderd met het nieuws dat de camping ging sluiten omdat het er vanwege achterstallig onderhoud niet meer veilig zou zijn. Avoned zou plannen hebben om er nieuwe vakantiewoningen te bouwen. Aan de gemeente dus de vraag of die plannen nu eventueel gecombineerd gaan worden met de tijdelijke opvang van vluchtelingen. “Het klopt inderdaad dat we met hen in gesprek zijn over de mogelijkheden wat betreft wooneenheden. Maar dat is pas in de tweede fase. We concentreren ons nu eerst op de eerste opvang voor een periode van drie tot zes maanden.”

Zorghoeve Kakelbont biedt zich ook aan

Burgemeester Ruud van den Belt heeft al een gesprek gehad met de dorpsraad van Nieuw-Vossemeer en volgens de gemeente is er positief gereageerd en hulp aangeboden. In totaal zegt de gemeente Steenbergen 75 gezinnen te kunnen opvangen, verdeeld over de kernen. Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord heeft ook laten weten dat er woonunits op hun terrein geplaatst mogen worden. “Maar dat is nu niet direct aan de orde, wellicht op een later moment.”

Foto’s: Het is op dit moment nog een puinhoop op het terrein van camping Mattenburg. De gemeente zegt enkele weken nodig te hebben voor de schoonmaak en herinrichting.

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant