Afbeelding
zondag 27 februari 2022, 11:06

KBO Dinteloord kijkt terug op een zeer geslaagde Tonpraot-middag

DINTELOORD - Afgelopen donderdagmiddag kwamen de senioren van Dinteloord bijeen in het Dorpshuis, waar ze hebben genoten van een aangenaam carnavalesk programma. Piet Vriens vertelt hier namens de organisatie over. Ook hij kijkt terug op een geslaagde middag, waarop ook Prins Siem dun Eerste acte présence gaf.

Piet Vriens: “Donderdag 24 februari was het dan zover. Op uitnodiging van KBO-Dinteloord was Rien Bekkers vanuit het Olland naar Peeloofdurp getogen om aldaar een geweldig buut (klets) te verzorgen. Het was even wennen, want Ton Praoten zijn we hier in het westen niet echt gewend, maar toen eenmaal het ijs was gebroken kreeg Rienuske de Sleurklager de lachers op zijn hand. Met grappen, grollen en woordspelingen wist hij de gasten van de KBO te vermaken”.

Prins Siem dun Eerste

“Na een half uur moest Rienuske weer terug naar de slagerij en dat was het sein voor Prins Siem dun Eerste om zijn opwachting te maken. Maar alvorens hij de theaterzaal van het Dorpshuis betrad waren het leden van de stichting die de feestzaal en bezoekers onderhanden namen. Met stofzuiger, schoonmaakborstels, plumeaus en stofdoeken werd de komst van dun hoogheid voorbereid.
En de Prins was tevreden, want menigmaal werd uitgeroepen “Wa Ben’de Sgôôn”.

Polonaise

Nadat de Prins zich had voorgesteld en had verteld hoe hij de uitnodiging om deze middag te bezoeken had aanvaard, gaf hij uiting aan zijn missie om voor carnaval 2023 een compleet gevolg te formeren. Onder de bezoekers waren al wat gegadigden gezien en nadat deze “vrijwilligers” naar voren waren geroepen, een functie in het gevolg hadden gekregen of zelfs waren toegelaten tot het protocol, gingen de beentjes van de vloer. Op muziek van het carnavalslied ging met in polonaise door de zaal.

Rode zakdoek als herinnering

Intussen waren de consumpties verdeeld en stond er een hapje op de tafels. Nu was het de beurt aan Rienuske de Brillemaker om zijn komische anekdotes te vertellen uit zijn leven en zijn brillemakerij.
Een zeer geslaagde middag die nieuw was op de agenda van de KBO-Dinteloord, maar die zeker zal terugkeren. Traditioneel werd afgesloten met nog enkele rondjes Bingo waarbij werd gespeeld om prijzen in Natura. Om ongeveer kwart voor vijf was het feest dan echt voorbij en keerde alle bezoekers weer tevreden huiswaarts met een Rode Zakdoek als herinnering.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant