Afbeelding
vrijdag 25 februari 2022, 13:11

Stad’uis van Strienestad nieuwe collectors item Donateursactie

STRIENESTAD – ’t Stad’uis van Strienestad speelt de komende elf jaar de hoofdrol in de donateursactie van de Stichting Karnaval Steenbergen. Het monument is met behulp van lasertechniek in kunststof vervaardigd en zal ieder jaar aangevuld worden met een karakteristieke voorstelling van het leutfeest. Een prachtig collectors item dat afgelopen zaterdag tijdens het ‘Artstikke Bedàànkt Donateursbal bij ’t Wapen van Steenbergen enthousiast werd ontvangen door de aanwezige genodigden.

Het idee is afkomstig van Marloes Vos secretaris van de Stichting Karnaval Steenbergen. “Twee jaar geleden werd het tijd om na te denken over een nieuw item voor de donateurs. Het was een geluk bij een ongeluk dat we toen net in de coronabubbel gingen en we wat meer tijd hadden om dat te doen.” De opmars van decoratieve producten die dankzij lasertechniek gemaakt kunnen worden, deed bij Vos een lichtje branden. De stichting stak dat licht op bij Bietboer Ton Vroon, tevens eigenaar van Vrotech, een bedrijf dat gespecialiseerd is in lasermachines en –techniek. Hij bleek meer dan bereid om het ontwerp, gemaakt door industrieel ontwerper Iris Dommanschet uit Goes, tot in perfectie uit te voeren.

Goed hart

“We zijn d’r trots op,” aldus Marloes Vos. “Het valt niet mee om iets te verzinnen waar je elf jaar op door kunt borduren, maar ik denk dat het behoorlijk goed gelukt is. Onze donateurs dragen uit een goed hart een steentje bij aan de Strienestadse karnaval. Wij vinden het fijn om op deze manier iets voor hen terug te doen.”

De huidige bewoners van ’t Leutpaleis, Johan van Gils en Elly Gommers (op de foto), vinden het een hele eer dat hun woning op deze manier vereeuwigd is. Wie zelf ook zo’n prachtig stadhuis in eigen huis wil hebben, kan altijd aansluiten. Het donateurschap kost 55 euro per jaar. In ruil daarvoor worden de donateurs ieder jaar uitgenodigd voor Ut Artstikke Bedàànkt donateursbal waar zij het nieuwe onderdeel van het collectors item uitgereikt krijgen. Ook krijgen zij een persoonlijke uitnodiging voor de Burriebol en op de eerste plaats natuurlijk een prachtige carnaval.

Als bijzonder extraatje hield het werd er dit jaar tijdens het donateursbal een light-editie van het Groot Steenbergs Dikteej gehouden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant