Afbeelding
zondag 30 januari 2022, 10:07

Kruisland vraagt opnieuw om verkeersonderzoek

KRUISLAND – “Als we een lange termijn aanpak willen voor de verkeersituatie in Kruisland, zullen we nu moeten starten. Het GVVP afwachten is zonde van de tijd, want dit kan naast elkaar lopen”, zegt Ad Hellemons, voorzitter van de Dorpsraad Kruisland. In een brief aan het college vraagt de Dorpsraad om in gesprek te gaan over de mogelijkheden om een groot onderzoek naar de verkeersdruk, vooral van zwaar landbouwverkeer, te starten.

Eerder deed de Dorpsraad al een poging om ‘mee te liften’ in het onderzoek naar rondwegen in de gemeente. Maar dat is vooralsnog alleen voorbehouden aan Steenbergen en Dinteloord. “Niet geschoten is altijd mis. We begrijpen dat dat nu niet tot de mogelijkheden behoort, maar dat betekent niet dat het stil hoeft te liggen.”

Inwoners willen brede aanpak

“Bij de totstandkoming van ons Leefbaarheidsplan kwam sterk naar voren dat inwoners een brede, integrale aanpak willen van de verkeersituatie in het dorp. Al betekent dat trouwens niet dat we niet blij zijn met de geplande aanpassingen van een aantal knelpunten.
Maar die brede analyse is volgens ons echt nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid in kaart te brengen. Het nut, de noodzaak en de haalbaarheid van een rondweg zouden daar wel bij moeten worden betrokken.”

Nog geen actie

Er is nog geen concrete actie vanuit het college gekomen naar aanleiding van de brief van de Dorpsraad. Ad Hellemons heeft aangekondigd te zullen inspreken in de vergadering van 9 februari om de punten uit de brief kracht bij te zetten in aanwezigheid van college en gemeenteraad.

Foto: Al jaren wordt er in Kruisland geklaagd over de overlast van zwaar landbouwverkeer dat door de kern gaat. Om het probleem echt goed aan te pakken is het zaak te gaan starten met een groot verkeersonderzoek, zegt de Dorpsraad.
Tekst en foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant

Uit de Steenbergse Courant