Afbeelding
maandag 9 augustus 2021, 16:00

Sjors Sportief staat straks weer aan de schoolpoort

DE ZES KERNEN - Aan het begin van het nieuwe schooljaar staat Sjors Sportief weer te wachten op de leerlingen van alle groepen 1 tot en met 8 in de gemeente Steenbergen. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige, en vaak gratis, manier kennis te maken met sportverenigingen en sportaanbieders in de hele gemeente Steenbergen. Alle organisaties die een sportieve activiteit te bieden hebben, kunnen zich tot 8 september 2021 aanmelden via l.vandongen@ssnb.nl.

Hun proeflessen en activiteiten worden dan gepresenteerd via de website sjorssportief.nl en in het Sjorsboekje, dat alle basisschoolleerlingen van de gemeente Steenbergen aan het begin van het schooljaar ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportaanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Lieke van Dongen, projectmanager Sport bij de gemeente Steenbergen.

Vrijblijvend ontdekken

Sjors Sportief is niet meer weg te denken uit de gemeente Steenbergen. Hij is het boegbeeld van het gelijknamige sportstimuleringsproject dat in 2013 van start ging.  Dankzij Sjors kunnen kinderen vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij hen past.

Kennismaken met sport

Het project is een initiatief van de gemeente Steenbergen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Van Dongen: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om onze gemeente in sportief opzicht te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Uit de Steenbergse Courant