Afbeelding
zaterdag 1 mei 2021, 10:27

Feijenoord Soccer Camp bij vv Steenbergen vond ondanks beperkingen toch doorgang

Al enige tijd stond bij v.v. Steenbergen voor woensdag 28 en donderdag 29 april het Feijenoord Soccer Camp op het programma maar lange tijd was het maar de vraag of dat wel allemaal kon doorgaan. Eerder stond datzelfde Soccer Camp gepland voor 22 en 23 oktober vorig jaar, maar kon het toen helaas niet doorgaan vanwege de toen geldende corona beperkingen. Deze keer kon er uiteindelijk gelukkig toch groen licht worden gegeven, zei het met de nodige aanpassingen. De kantine mocht door de deelnemertjes niet gebruikt worden en ook de kleedlokalen moesten gesloten blijven. En helaas mocht er ook geen publiek aanwezig zijn zodat de vaders en moeders en opa’s en oma’s de verrichtingen van hun kroost niet konden bekijken. Dit alles dus nog steeds vanwege de momenteel geldende corona beperkingen.

Maar liefst 51 aanmeldingen

Maar ondanks dit alles meldden de 51 voetballertjes, in leeftijd variërend van 8 t/m 15 jaar waaronder 17 spelertjes van v.v. Steenbergen, die zich tevoren hadden ingeschreve zich woensdag vanaf half negen op het sportpark aan de Seringenlaan. Daar stond oud 1e elftalspeler Benny Wijnstekers van Feijenoord samen met nog 4 collega trainers klaar om de spelertjes (47 jongens en 4 meisjes) te verwelkomen. Alle deelnemertjes ontvingen om te beginnen een Feijenoord tenue (shirtje en broekje) en een Feijenoord bidon en konden dat tenue in de speciaal daarvoor opgezette partytent aantrekken. Nadat iedereen met het Feijenoord shirt het veld betrad werden de spelertjes verdeeld in 4 groepen en kon het “trainen als een Feijenoord speler “beginnen. “Mijn dag is nu al goed”, hoorden we een spelertje zeggen, “Want alleen al voor dat shirtje en broekje doe ik vandaag eigenlijk met deze voetbalschool mee”.

Best vermoeiend

Vooral voor de kleinste deelnemertjes was het best erg intensief maar ja, je moet er wat voor over hebben om uiteindelijk (misschien) een echte Feijenoord speler te worden toch?
Nadat de eerste trainingssessie was afgewerkt kon er even gerust en gedronken worden, waarna de 2e trainingssessie ook nog voor de middag werd afgewerkt.
Het was heel leuk om te zien met welk enthousiasme Benny Wijnstekers en zijn collega trainers de jongens en meisjes stimuleerden om iedere oefening met 100 procent inzet af te werken, waarbij de spelertjes elkaar eveneens stimuleerden.
Rond 12.30 uur was het dan zover dat er weer even gerust worden en werd uiteraard ook genoten van de lunch.
Niet in de kantine dus helaas maar daar hadden de vrijwilligers van v.v. Steenbergen een goed alternatief voor gevonden.
Diezelfde vrijwilligers hadden ‘s morgens de nodige broodjes en boterhammen gesmeerd die tussen de middag op de tribune bij het hoofdveld werden genuttigd.
En natuurlijk ontbraken ook een lekker drankje en een gezonde appel niet.
“Het is misschien een beetje behelpen, maar toch heeft dit ook weer wat”, hoorden we de Steenbergse vrijwilligers zeggen.
Na de middagpauze werden wederom 2 trainingssessies afgewerkt waarna iedereen aan het eind van de dag zeer vermoeid maar vooral ook zeer voldaan huiswaarts keerde.

Deelnemerscertificaat

Waren de weersomstandigheden op woensdag uitstekend, helaas was dat donderdag niet het geval. Vanaf het begin om 9.00 uur was het erg koud en viel de regen soms met bakken uit de hemel. Daarom werd halverwege de dag besloten om de trainingen af te sluiten en mochten de verkleumde deelnemertjes uit handen van Benny Wijnstekers hun deelnemerscertificaat in ontvangst nemen. En voor veel spelertjes misschien nog wel het allerleukst, ook een echte Feijenoordbal mochten ze mee naar huis nemen.
Eindelijk gelukkig weer eens een sportief evenement voor de Steenbergse jeugd wat wel kon doorgaan, hoewel de weersomstandigheden toch nog een beetje roet in het eten gooiden.
In overleg met Feijenoord zal nog een nieuwe datum worden gezocht om de nog resterende trainingen op een later moment een keer in te halen.

[ door John Rommers ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant