Afbeelding
woensdag 23 december 2020, 10:00

Geen kerstontbijt maar wel eigen gemaakte kerstlichtjes op Gummarusschool

STEENBERGEN – Ook de Gummarusschool werd onverwacht getroffen door de plotselinge aankondiging van de lockdown. Dat betekende een streep door het kerstontbijt en een aanpassing van de planning.

De digitale kerstboodschap ‘Samen maken we de wereld krachtiger dan ooit, dichtbij én ver weg’ die afgelopen week middels opnames in alle klassen werd vormgegeven, kon de wereld in worden gestuurd. De gedwongen sluiting van de school zorgde voor het cancelen van het kerstontbijt. De waxinelichthouders die de kinderen voor dit bijzondere ontbijt hadden geknutseld, kregen een andere toepassing. Dinsdag, bij het sluiten van de school droegen de leerlingen ‘het licht van kerst de wereld in’. Zij brachten ieder hun lichtje naar iemand die dat in deze dagen goed kan gebruiken. En de geknutselde kerstontbijt-boxen werden nieuwjaars-ontbijtboxen. Want het geplande ontbijt houden de kinderen te goed. Dat wordt gehouden op de eerste schooldag in het nieuwe jaar. Het is de bedoeling dat de boxen dan worden gevuld met lekkernijen die van huis uit worden meegenomen.

Kerstkaarten voor ouderen

Er werd in de afgelopen weken ook een kerstkaartenactie gehouden. De kaarten met wensjes die in alle klassen waren gemaakt, vonden via kinderen uit de leerlingenraad hun weg naar ouderen in Regina Hof, Molenwegflats, Hof van Nassau, Zorghuys Steenbergen en Onze Stede.

Een symbolisch ‘bordje erbij’

De actie voor kinderen in het Zuid-Afrikaanse Sizabantwana die sinds 2018 wordt gehouden krijgt een vervolg in ‘het extra bord dat tijdens het kerstdiner wordt ‘bijgezet’. Symbolisch dan wel, er komt in plaats van eten op het bord, een financiële bijdrage die via leerkracht Hilde Baar een weg vindt naar de bedoelde kinderen.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant