Afbeelding
dinsdag 15 december 2020, 11:31

PV De Vredesduif spekt clubkas ditmaal via online bonnenverkoop

LEPELSTRAAT – Het afgelopen jaar was voor postduivenvereniging De Vredesduif vanwege de corona pandemie geen best jaar. Al beseft het bestuur van de vereniging dat de gevolgen voor hun club niet opwegen tegen het leed van mensen die direct getroffen worden, echt vrolijk werden ze er niet van. Geen viering van het 75-jarig bestaan, gespreide vluchtwerkzaamheden, een aangepast wedvlucht programma en dit jaar ook geen wintertentoonstelling waren de consequentie.

Het bestuur beseft ook dat veel verenigingen net zoals de hele samenleving te maken heeft met dit soort beperkingen. De viering van het jubileum wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Het afgelasten van de wintervoorstelling betekent echter ook dat de verloting en veiling van bonnen voor jonge duiven die uit het ei komen in 2021 geen doorgang konden vinden. En de opbrengst hiervan die de clubkas jaarlijks aardig spekt zou uitblijven. Hier is echter een online veiling voor opgezet. De internetveiling gebeurt via de website Doevepeet.nl. Hier kunnen tot zondag 20:00 uur bonnen aankopen.
Met de opbrengst kan PV De Vredesduif de financiële dip enigszins opvangen. Dat is nodig, want de aanschaf van ontsmettingsmateriaal, mondkapjes, handschoenen en afschermingsmateriaal betekenkende een aanslag op de clubkas.

Uit de Steenbergse Courant