Afbeelding
woensdag 11 maart 2020, 12:00

KBO organiseert vijfdaagse reis naar de Loire

STEENBERGEN – Inmiddels voor de twaalfde keer organiseren de KBO afdelingen van Steenbergen en Dinteloord een meerdaagse reis voor leden en overige belangstellenden. Ook dit jaar rekent de organisatie op goede belangstelling. Er zijn deelnemers die al voor de vijfde, zesde of zevende keer meegaan, sommige hebben alle keren deelgenomen. Aanmelden voor de reis kan tot 15 maart. De reis vindt plaats van 5 tot en met 9 juni.

“Dit jaar gaan we naar een van de mooiste streken van Frankrijk. Met prachtige natuur, schitterende kastelen en heerlijke wijn. Ons hotel ligt in het midden van al dat moois”, zo laat Paul Kil weten. Hij vermeldt in het kort het reisprogramma: “Dag 1 reist men naar het nachtadres in Blois. Na een koffiestop bezoekt men rond lunchtijd Compiègne. Daar krijgt men zo’n twee uur vrije tijd om de stad even te bekijken met paleis, stadhuis en vakwerkhuizen”.

Kasteel Chambord

“Dag 2 bezoekt men het grootste kasteel Chambord. De 440 kamers ervan zullen we zeker niet allemaal ingaan, vooral niet omdat ook de tuinen hiervan zo mooi zijn. Daarna verkent men onder leiding van een gids ‘thuishaven’ Blois. Dat heeft eveneens een indrukwekkend kasteel waar zeven koningen hebben gewoond. Na de rondleiding heeft men nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid een terrasje te pikken en te winkelen”.

De stad van Jeanne d’Arc

“Dag 3 staat in het teken van Orléans, de stad van Jeanne d ‘Arc. In 1429 bevrijdde ze de stad van de Engelsen bezetters. Ook hier krijgt men een rondleiding zodat we alle hoogtepunten te zien krijgen. Na de lunch gaan we naar Olivet, Dat staat vooral bekend om zijn prachtige klassieke en Engelse tuinen uit de 17e en 19e eeuw. Vervolgens even  langs Chenonceaux, een kasteel dat als nr. 2 op de lijst staat. Overigens gaan we in deze vijf dagen in totaal hooguit twee kastelen binnen. De natuur (en wijn) moeten immers ook volop aan hun trekken komen”.

Kastelenrit

“Dag 4 is een wat rustigere dag. We maken een rondrit waarbij we veel kastelen zullen zien, maar ook hoe prachtig die in de natuur liggen. ’s Middags brengen we een bezoek aann de stad Tours met zijn prachtige kathedraal, maar ook met Place Plumereau dat vele terrasjes  telt”.

Reims

“Dag 5 moeten we, jammer genoeg, terug naar huis. Maar onderweg gaat men nog even langs Reims, ook bekend van Jeanne d’Arc. Daar werd, na verdrijving van de Engelsen, koning Karel VII gekroond. Ook hier is de kathedraal een van de hoogtepunten. En traditiegetrouw sluiten we deze prachtige reis af met een lekker diner”.

Wie belangstelling heeft voor deelname en een uitgebreide beschrijving wil ontvangen kan dit aangeven via Paul Kil, email: p.kil@home.nl of telefoon (0167) 563 547. Hier kan men zich ook aanmelden.

Uit de Steenbergse Courant