Afbeelding
maandag 30 december 2019, 11:07

9500 Oliebollen vinden hun weg naar inwoners gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Vanochtend zijn 18 ploegen van de Kleine Tour druk doende met een route langs de deuren van inwoners van Steenbergen, Welberg en De Heen voor de verkoop van oliebollen ten bate van de jaarlijkse jeugdwielerronde. “We krijgen altijd leuke reacties en positieve recensies over onze oliebollenactie. Men vindt de oliebollen die door bakker Van Broekhoven worden gebakken lekker. Daarnaast weten de meeste mensen wel dat de opbrengst van deze actie bedoeld is om onze activiteiten voor de rennertjes te bekostigen”, vertelt René Baarendse. Hij leidt samen met Jan van Oers de oliebollenactie.

Vanuit de zaal van ‘Bij Moeders’ (voorheen De Joosse) in de Kaaistraat wordt de actie gecoördineerd. En ook dit jaar loopt alles gesmeerd. “Er zijn zo’n 140 rennertjes op pad. Met hun begeleiders en het bestuur hier in de zaal zijn we dan met een tweehonderd vrijwilligers aan de slag. Over de afname hoeven we ons geen zorgen te maken. De eerste jaren van deze actie moesten we ons plekje nog wel vinden, maar inmiddels rekenen veel afnemers er op. Sommigen zouden zelfs boos zijn als we niet langs kwamen”.

Op naar de 10.000

Met 9500 oliebollen is het aantal van vorig jaar weer 500 stuks groter. Ook volgend jaar komt er een actie. Wellicht wordt dan het totaal van 10.000 bereikt.

Foto 1: De oliebollen verkoopteams gaan langs de deuren in Steenbergen, Welberg en De Heen.
Foto 2: Dannielle Jansens, Rick van Beers, John van der Linden, Melroy Braats, Ivo Nagelkerken, Jan van Oers en René Barendse achter de oliebollenbalie in de zaal van ‘Bij Moeders’. Ze constateren met genoegen dat de actie ook dit jaar succesvol loopt.
tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant