Afbeelding
maandag 23 december 2019, 13:00

Een warme Kerstgedachte, een leuk initiatief

STEENBERGEN – “Ik zou jullie heel graag iets door willen geven, want ik ben ontzettend trots op haar dat ze dit doet”, zo liet Alex Raadgever de redactie weten. Hij is de echtgenoot van Marijke Raadgever van Kruiderij Rozemarijn. Zijn eega bedacht samen met Yolande van Viltse Zaken een leuke activiteit: Kerst-engelen maken.

Marijke kwam vorig jaar tijdens de kersttijd in het nieuws, toen ze had bedacht om kerstballen te maken en die uit te delen aan winkels en bedrijven in Steenbergen. Op de kerstballen kon dan een mooie wens of gedachte worden geschreven. De ballen werden in de grote kerstboom op de Steenbergse Markt gehangen.

Workshop voor de gezelligheid

Trotse echtgenoot Alex geeft aan Marijke dit keer samen met Yolande van ‘Viltse Zaken’ een gratis workshop heeft georganiseerd omdat ze iets willen betekenen voor mensen. “Met een luisterend oor, een kopje koffie, gezelligheid en met een samenzijn om elkaar wat extra aandacht te geven”.

‘Even de tijd voor elkaar’

Marijke Raadgever zelf liet op haar facebookpagina weten: “Na jaren in de zorg te hebben gewerkt weet ik dat voor veel mensen de kerst een moeilijke periode kan zijn, omdat ze hun partner, zoon, dochter, vader, moeder of familie missen. Ook in de winkel merkte ik dat veel mensen rond deze tijd eenzaam zijn, of nog meer de persoon missen die van hen is heen gegaan. Daarom leek het ons fijn om even de tijd te nemen voor elkaar en elkaar in deze tijd wat warmte en gezelligheid te bieden”.

En zo geschiedde. Een gezellige ontmoeting voor wie dit een leuk idee vond tijdens een workshop die op 19 december werd gegeven. En waaraan de deelnemers vast met veel plezier zullen terugdenken.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant