Afbeelding
zaterdag 21 december 2019, 08:00

VVD wil Haringvlietbrug minder vaak open

STEENBERGEN – De VVD-fractie wil dat er wat gedaan wordt aan het toenemend aantal files dat op de A29 ontstaat doordat de Haringvlietbrug vaak opengaat. Ze verzoeken het college om hierover in gesprek te gaan met Rijkswaterstaat. De VVD kaart het aan omdat het volgens de fractie een stuk drukker is geworden sinds het doortrekken van de A4 en wil dat er meer rekening wordt gehouden met het autoverkeer in de spits.

In hun motie staat dat de Haringvlietbrug in de periode van 1 april t/m 31 oktober tot wel negen keer per dag geopend werd tussen 9:30 en 20:00 uur, waarbij een aantal openingstijden dichtbij de spitstijden lag. Volgens de partij levert de ontstane vertraging economische schade op en staat dit niet in verhouding tot het recreatieve genot van een beperkt aantal zeilers. Ook zou de uitstoot van uitlaatgassen van stilstaande voertuigen onnodig groot zijn.De VVD wil dat het college op korte termijn een verzoek indient bij Rijkswaterstaat voor het beperken van het aantal brugopeningen gedurende werkdagen en dan met name rondom de spitstijden. Dat zou al in het komende zomerseizoen moeten gebeuren.

De partij zoekt hierbij de samenwerking op met omliggende gemeenten zoals Goeree-Overflakkee, Moerdijk, Bergen op Zoom en Roosendaal. De gemeenteraad van de Hoeksche Waard heeft deze week al unaniem ingestemd met het voorstel.

Foto: De VVD vindt dat het de spuigaten uitloopt met de files op de A29 en wil dat de Haringvlietbrug minder vaak opengaat rond de spitstijden.

Uit de Steenbergse Courant