Afbeelding
maandag 9 december 2019, 08:00

Slijterij-Wijnhandel Veraart klaar voor de decembermaand

Steenbergen – Remy Dekkers en Marlieke Krijger, eigenaren van Slijterij-Wijnhandel Veraart, zijn klaar voor de topdrukte die de maand december met zich meebrengt. ‘‘De eerste producten voor deze feestmaand komen in september al bij ons binnen. Veelal in speciale verpakkingen die we geheim moeten houden tot de releasedatum.

Voor zowel de echte wijnkenners als de nieuwkomers op dit gebied hebben deze ondernemers alles in huis. Marlieke Krijger vertelt: ‘‘Mochten de klanten advies willen over de wijnkeuze bij hun gerechten dan stellen wij graag het wijnarrangement samen. Na het zien van het menu is het voor ons een kleine moeite om ervoor te zorgen dat de wijn goed aansluit’’. 

Speciale geschenkverpakkingen

‘‘De echte eyecatchers zijn ieder jaar weer de speciale decemberverpakkingen. Mooi om te geven en om te krijgen. Iedere leverancier probeert uit te pakken maar wij kunnen ook zelf pakketten naar wens samenstellen. We beschikken nu ook over een vierenhalf liter fles van het merk ‘Chivas Regal’ die 12 jaar heeft gerijpt. Voor de whiskykenners is dit een prachtige fles in een speciale houder’’.

Proeverijen

De bovenverdieping van Slijterij Veraart is dit najaar geheel omgetoverd tot proeflokaal. Marlieke Krijger: ‘‘De eerste  Gin & Tonic proeverij heeft afgelopen donderdag plaatsgevonden. Het was een leerzame en gezellige avond. Volgend jaar gaan we het gehele jaar proeverijen verzorgen. Het thema is afhankelijk van de seizoenen. In de zomer zullen we ons onder andere richten op de cocktails, terwijl we in de herfst aandacht zullen besteden aan de herfstbieren. Daarnaast mogen belangstellenden ook een verzoek bij ons wegleggen. Dan kijken we samen wat er mogelijk is’’.

Foto: Marlieke Krijger met 1,5 liter Rioja wijn.

Door: Michelle Douw

Uit de Steenbergse Courant