Afbeelding
zaterdag 9 november 2019, 10:00

Welberg neemt drie punten mee uit Hoofdplaat

Hoofdplaat 1 – Sc Welberg 1.

Welberg staat gedreven aan de aftrap van de wedstrijd Hoofdplaat – Sc Welberg. Bij de eerste beste aanval is er een grote kans voor Erik van Minderhout, die de bal op de keeper tikt. Na 5 minuten spelen is het Mitch Krens die net naast het doel schiet. Wanneer in de 10 minuut Welberg een vrije trap krijgt en Levy Papp zich achter de bal zet, schiet deze via de handen van de keeper de 0 – 1 in het doel. Welberg is de betere ploeg, zij creëren en krijgen veel kansen om de score op te voeren.

Christian Gliga krijgt twee keer kansen op rij om te scoren, echter een te zacht lobje en zijn schot op goal zijn beide voor de keeper. Levy Papp is de volgende die een schot op doel geeft, dat belandt echter vol op de keeper. Ook Mitch Krens schiet eveneens op de doelman. Na een half uur komt een voorzet van Christian Gliga op Erik van Minderhout, deze schiet bal ook net naast het doel. Welberg domineert en heeft het betere van het spel, maar kan dat niet in doelpunten uitdrukken. Ook Mats Meeusen krijgt zijn kans, maar plaatst zijn inzet net naast de goal. De doorgebroken Ritchie Krens schiet op de paal. Net voor rust is er nog een kans voor Erik van Minderhout, die zijn inzet gepakt ziet worden door de keeper. De ruststand is vervolgens 0-1, maar er hadden zeker meer doelpunten mogen vallen.

Verdere aanvallen

Na rust pakt Welberg de draad weer op en gaat verder met aanvallen. Een vrije trap van Levy Papp gaat nipt over de lat. Een voorzet van Ritchie Krens op Erik van Minderhout, die de bal naast tikt, had meer verdiend. De wedstrijd is een uur oud als Mats Meeusen de bal naar Mitch Krens schiet, die een schot afvuurt. De keeper kan de bal net redden. Ook Christian Gliga ziet zijn vrije trap weer door de doelman gepakt worden. Het is om moedeloos van te worden, de bal wil er niet in. Dan bij een van de spaarzame uitvallen van Hoofdplaat ligt ineens de bal achter de stand-in keeper Pim van Rooij, 1 - 1, dat valt tegen en is ook niet verdiend.
Het venijn zit in de staart van de wedstrijd, nadat eerst Levy Papp en Mitch Krens hun inzet weer door de keeper gepakt zien worden krijgt Hoofdplaat steeds meer moeite om te de Welberg aanval te verdedigen. De, terug van zijn blessure ingevallen Dennis Luijks, kan de bal uit een hoekschop voor geven, waar Troy Mol klaar staat om de 1 - 2 in te koppen. Met nog 10 minuten te spelen, uit een hoekschop Christian Gliga kan Dennis Luijks, achterwaarts de 1 - 3 in koppen. Als Dennis Luijks in de 85e min de 1 - 4 in het doel schuift is de buit voor Welberg binnen.
Een dik verdiende 1 - 4 overwinning. Sc Welberg was veel beter, maar het duurde lang voordat dat het overwicht met klinkende doelcijfers bekroond kon worden.
Aanstaande zondag 10 november speelt Sc Welberg 1 thuis op ’t Zandbaantje tegen de Lepelstraatse Boys. Aanvang is om 14.30 uur.

Door: Ad Bogers

Uit de Steenbergse Courant