zaterdag 27 april 2013, 15:21

Ouderenmiddag als opmaat naar Koninginnedagviering

STEENBERGEN - Tientallen senioren genieten vanmiddag bij hotel Aarden van de speciale ouderenmiddag die de stichting Feestcomité Steenbergen heeft georganiseerd ter gelegenheid van Koninginnedag.

Een oranjebingo en zang van de Steenbergse Diva’s zorgen voor veel gezelligheid onder de bezoekers van de ouderenmiddag. Het feestcomité heeft deze activiteit bewust een paar dagen eerder gepland, ervan uitgaand dat de meeste senioren komende dinsdag het liefst thuis voor de buis zitten om niets te hoeven missen van het aftreden van koningin Beatrix en de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

In verband met de troonswisseling begint het programma op 30 april ook iets later dan de laatste jaren gebruikelijk was, zodat iedereen die dat wil eerst nog even op tv kan kijken naar de zogeheten abdicatie.

Om 11.00 uur begint de Koninginnedagviering officieel met de aubade op het bordes van het oude stadhuis in de Kaaistraat. Aansluitend vindt de versierde fietsenoptocht plaats, waarvoor kinderen zich ter hoogte van de Poststraat vanaf 10.30 uur kunnen aanmelden.

Vanaf 13.00 uur is er op de Markt een Koninginnedag Battle, voor jongeren en volwassenen. Voor de basisschooljeugd wordt in de Kaaistraat een vergelijkbaar evenement gehouden. Voor meer informatie en inschrijving: http://www.koninginnedagsteenbergen.nl

In de Kaaistraat zijn ‘s middags ook nog allerlei kinderspellen te doen. De Blauwstraat en de Grote Kerkstraat zijn beschikbaar voor de traditionele vrijmarkt. Tot besluit van de voorlopig laatste Koninginnedag die in Nederland wordt gevierd kan het uitgaanspubliek op de Markt genieten van muziek van onder anderen dj Bryan.

Wie (bijna) niet meer kan wachten om zich in het Oranje-feestgedruis te storten: maandagavond 29 april is er op de Markt een muziekfestival - ‘Bye Bye Bea’ genaamd - met als hoofdact de band Fragment.

Uit de Steenbergse Courant