maandag 27 oktober 2014, 16:21

Geleidelijke uitstroom stappers om problemen te voorkomen

STEENBERGEN – Een avondje ‘stappen’ met wijkagent Gerrit van Rijn heeft de PvdA-raadsleden Lesley Molhoop en Joey van Aken tot het inzicht gebracht dat een aanpassing van de sluitingstijden in horeca goed zou kunnen werken tegen incidenten zoals die zich geregeld voordoen in het lokale uitgaansleven. Zij geven deze suggestie mee aan de overige raadsleden van alle partijen die binnenkort ook in het kielzog van de wijkagent gaan kijken hoe het er op stapavonden in het Steenbergse zoal aan toe gaat.

Vooruitlopend op een politieke discussie over dit onderwerp, stellen de PvdA’ers voor dat de cafédeuren om 2 uur ’s nachts worden gesloten voor nieuwe gasten, waarna de aanwezige bezoekers tot 4 uur de tijd hebben om de zaak te verlaten.

Cameratoezicht

,,Dat vermindert de massale uitstroom op één moment en dus ook het risico op vechtpartijen, opstootjes en de agressieve sfeer die volgens de politie geregeld heerst. Dit zou een stap in de goede richting kunnen zijn. Waarschijnlijk kunnen we het hier dan nog wel zonder cameratoezicht af,’’ zegt Joey van Aken, die afgelopen zaterdag zowel met zijn fractiegenoot Molhoop als D66-raadslid Ad Theuns een uiterst leerzame avond beleefde.

Nachtvergunning

,,Wij konden al onze vragen kwijt en hebben gemerkt dat er tussen de horeca-exploitanten en de politie uitstekende contacten zijn. Ook werden we geconfronteerd met de uitbater van de Corona, wiens verzoek voor een nachtvergunning is afgewezen.’’

Het was Van Aken zelf die onlangs bij een besloten bijeenkomst van de raad over veiligheid - met vertegenwoordigers van o.a. politie en brandweer - voorstelde om van een keertje mee te lopen met de wijkagent, in het bijzonder tijdens een uitgaansavond.

Als het aan de jonge PvdA’er uit Dinteloord ligt, gaat ook de burgemeester een keertje mee op stap. ,,Dan kan hij zelf bijvoorbeeld uitleggen waarom zo’n nachtvergunning is geweigerd.’’

PvdA-raadslid Joey van Aken

Uit de Steenbergse Courant