woensdag 2 juli 2014, 12:31

Zomercarnaval Raldal in teken van afscheid Corneliuskerk

WELBERG – Toen bekend werd gemaakt dat de Corneliuskerk eind dit jaar wordt opgeheven, hoefden de leden van D’n Dweilberg – met de kerktoren in het logo van de dweilband – niet lang meer na te denken over het thema voor hun jaarlijkse zomercarnaval. Onder het motto T’is Mis! wordt deze happening zaterdag 5 juli gevierd op de parkeerplaats tussen De Vaert en de school.

Daar is iedereen vanaf 20.30 uur van harte welkom is, om met z’n allen - op ludieke wijze, maar toch ook met een serieuze ondertoon – afscheid te nemen van de Heilige Cornelius en een blijvende herinnering te bewerkstelligen aan het godshuis van de Raldal.

Dat gaat onder meer gepaard met liveoptredens van het schoolorkest van de Pius X, De Vosseblaozers uit Nieuw-Vossemeer, Woorkus Digt uit Kruisland en de Steenbergse dweilbands Ut Toeternietoe, ’t WorNiks en de Driekwartjes. Ook D’n Dweilberg zelf blaast voor de gelegenheid hoog van de toren en dj Ton Peeters van de Metro Drive In-show mag en zal natuurlijk evenmin ontbreken in het muzikale programma.

Mocht het Nederlands elftal die avond de kwartfinale op het WK in Brazilië spelen, dan zorgt de organisatie ervoor dat de feestgangers deze wedstrijd tijdens het zomercarnaval goed kunnen volgen. ‘Wie weet zijn we dan na afloop helemaal in de zevende hemel’, zo oppert de dweilband, die voor nadere informatie te volgen is op Facebook en bereikbaar via 06-51742572.

Uit de Steenbergse Courant