maandag 8 april 2013, 16:07

Politiek roert zich over situatie bij villa Buuron

STEENBERGEN - In navolging van Lijst Ger de Neve heeft ook de CDA-fractie in de gemeenteraad van Steenbergen bij het college vragen ingediend over de situatie bij ‘villa Buuron’.

De voortuin van het monumentale pand dat in de volksmond bekend staat als Villa Moors en Villa Bakx staat sinds kort vol met oude taxibusjes. Deze zijn volgens directeur Leo Buuron van de Buuron Groep, eigenaar van de villa, afkomstig van dochterbedrijf PVO (Personen Vervoer Oosterhout).

De voertuigen zijn overbodig geraakt na het verlies van een grote klant. ,,Ze waren ook aan vervanging toe en staan nu te koop,’’ stelt Buuron. De busjes zijn omwonenden een doorn in het oog. Buurtbewoners hebben sowieso al - bij politieke partijen - geklaagd over de staat waarin de villa en het omliggende terrein momenteel verkeren.

Lijst Ger de Neve heeft aan burgemeester en wethouders gevraagd of zij zo snel mogelijk in gesprek willen treden met Buuron, ‘met het uiteindelijke doel dat het volledige complex en de directe omgeving weer een schone uitstraling zal krijgen, ook gezien de volksgezondheid in verband met mogelijk aanwezig ongedierte als ratten’.

Opknap en nieuwbouw

De Neve zal het onderwerp aanstaande woensdagavond ook aansnijden in de vergadering van de commissie Ruimte & Economie en kan dus sowieso op bijval rekenen van het CDA. Deze partij stelt voor om te laten onderzoeken of er sprake is van een rattenplaag op het terrein van de villa, wil weten of het bestemmingsplan de uitstalling van de busjes wel toelaat en informeert naar de plannen van Buuron om de villa op te knappen. ‘We moeten toch als gemeente in staat zijn om Buuron onderhoud te plegen, waarom gebeurt dit niet?’ merkt de CDA-fractie bovendien op.

Volgens Leo Buuron wacht hij al maandenlang op antwoord van het college over zijn voornemen om bij de villa in eerste instantie zes en uiteindelijk in totaal achttien nieuwe appartementen te bouwen.

Wethouder Bert van Kesteren kan op dit moment naar eigen zeggen niet inhoudelijk reageren op deze vraag. ,,We zullen eerst weer aan tafel moeten met de Buuron Groep. De gemeente zal hiervoor op korte termijn het initiatief nemen.’’

Uit de Steenbergse Courant