zaterdag 13 juli 2013, 12:34

Peloton scootmobielers geniet van toertocht in en om Steenbergen

STEENBERGEN – Voor het derde jaar op rij verzorgen de vrijwilligers van de Plusbus vandaag een scootmobieltocht. Op het voorplein van verpleeghuis De Lindenburgh kwamen de 37 deelnemers - afkomstig uit alle kernen - vanmorgen bijeen en gaf wethouder Cor van Geel het startsein voor de rit van zo’n 12,5 kilometer.

Het peloton zette vervolgens koers richting het Doornedijkje, om door het westland naar kwekerij Van Adrichem te gaan, voor een rondleiding en een gezamenlijke lunch.

Onder de begeleiding van elf vrijwilligers op de fiets en de Plusbus als bezemwagen achteraan de stoet, gaat het vanmiddag verder naar de Welberg, waar bij gemeenschapshuis De Vaert een tussenstop wordt gemaakt. Via Steenbergen-Noord, de Oostgroeneweg en de Oost-Havendijk keert het gezelschap rond de klok van vier uur terug bij De Lindenburgh.

Onder de deelnemers bevindt zich ook Jef Pelgrims, de grote baas van stichting tanteLouise-Vivensis, waartoe De Lindenburgh behoort. ,,Ik heb de tocht twee jaar geleden op de fiets meegemaakt en vorig jaar kon ik niet aanwezig zijn. Toen heb ik beloofd deze keer in een scootmobiel mee te rijden. En ja, belofte maakt schuld hè,’’ vertelde hij.

,,Ik heb van tevoren wel eventjes geoefend, maar dit zal toch een geheel nieuwe ervaring zijn. Het is goed om de wereld eens van een andere kant te zien.’’

Wethouder Van Geel wenste iedereen veel succes en plezier. Met een knipoog adviseerde hij de scootmobielers dat zij beter niet het wieltje van Pelgrims kunnen pakken, gezien zijn onervarenheid.

Uit de Steenbergse Courant