dinsdag 5 november 2013, 11:16

Ruim 1000 ontbijtjes voor scholen in gemeente Steenbergen

NIEUW-VOSSEMEER/STEENBERGEN – Op basisschool Merijntje in Nieuw-Vossemeer is vanmorgen de aftrap gegeven van het Nationaal Schoolontbijt in de gemeente Steenbergen, waaraan alles bij elkaar meer dan duizend kinderen en leerkrachten meedoen. Morgen gaat een klas van basisschool Maria Regina bovendien ontbijten bij de burgemeester in het gemeentehuis.

Het Bakhuys verzorgt alle ontbijtpakketten voor de zes deelnemende basisscholen in de gemeente. Woensdag zijn de Maria Regina in Steenbergen en de Fatimaschool in De Heen aan de beurt, donderdag staat het Nationaal Schoolontbijt op het programma van zowel de Nieuwe Veste in Steenbergen, de Pius X op de Welberg als de Petrus en Paulusschool in Dinteloord.

,,Het blijft belangrijk om te laten zien dat ontbijten goed, gezond, lekker en leuk is,’’ stelt Bastiën van Rosendaal van het Bakhuys, die voor de vierde keer op rij de kar trekt van het Nationaal Schoolontbijt in de gemeente Steenbergen.

De kinderen en het personeel van de basisscholen krijgen niet alleen een assortiment bruin- en volkorenbrood(jes), halvarine, appelstroop, 30+ kaas, Fair Trade jam, smeerkaas en hagelslag op hun bordje, maar in de ontbijtpakketten zitten ook vrolijke placemats en een speciale ontbijtkrant, die ook online te lezen is via http://www.ontbijtkrant.nl

Daarnaast ontvangen de scholen speciaal lesmateriaal over nut en noodzaak van een goede start van elke dag. En het mes snijdt aan nóg meer kanten, want van ieder ontbijtje gaat 25 cent naar de goede doelen War Child en Bake for Life.

Uit de Steenbergse Courant