zondag 16 februari 2014, 10:12

Spinningmarathon voor goede doelen levert 7600 euro op

STEENBERGEN – Moe, maar vol terechte trots kregen de deelnemers aan de achtste Spinningmarathon bij sportschool Dinami gisteravond laat te horen dat zij samen maar liefst 7629,35 euro bij elkaar hadden gefietst en gelopen. Een prachtig bedrag waarvoor de beide Roparun teams - Door Dik en Dun en Stonemountain Runners - en Ankie Stoer! al een prima bestemming weten.

Het was de eerste keer dat Stichting Ankie als goed doel aan de Spinningmarathon was toegevoegd. De organisatie van Shirley van Overveld - opgericht ter nagedachtenis aan haar overleden dochtertje - doneert het geld op haar beurt weer aan andere doelen die zich inzetten voor de strijd tegen kinderkanker.

Ondanks de zwaarte van de achterliggende goede doelen, was het tijdens de marathon zelf toch vooral gezellig. Sportievelingen en minder-sportievelingen verenigden zich tot één dampende mensenmassa, die onder bezielende leiding van de instructeurs heel wat kilometers vraten op de pedalen of op de loopband.

Ook wethouder Cor van Geel, die het startsein gaf, besteeg een ijzeren ros en nam samen met een team van de gemeente deel aan het twaalf uur durende evenement. 

Uit de Steenbergse Courant