woensdag 24 september 2014, 16:46

Eerste Hulp Bij Ongelukken tijdens verkeersweek Pius X

WELBERG – De leerlingen van de Pius X maakten vandaag kennis met Eerste Hulp Bij Ongelukken. In het kader van de Verkeersweek van de Welbergse basisschool, gaven Anita Gladdines en Thea van Meel van EHBO Steenbergen in de groepen 1 tot en met 6 enkele praktijklessen aan de kinderen.

In groep 5/6 waren de verwondingen van het Lotusslachtoffer (Thea) niet mals: van hoofdwonden tot diepe snijwonden, alles passeerde de revue. Maar vooral de brandblaren waren in trek. Vrijwel alle leerlingen bleken zich namelijk ooit weleens verbrand te hebben aan de oven, een strijkijzer of simpelweg door de zon. Herkenbaar dus.

Bij de kleuters in groep 1/2 was het allemaal wat minder ‘gruwelijk’, al ervoeren de kleintjes dat misschien toch nog wel iets anders. ,,Doet het echt geen pijn?”, vragen de meisjes bezorgd aanThea, wanneer zij zogenaamd een snijwond op haar arm maakt.

Naast de EHBO-training kregen de kinderen van de Pius X deze week uitleg over allerlei verkeersdeelnemers, zoals landbouwvoertuigen, en hoe zij daar mee om moeten gaan. Vrijdag staat er tot slot nog een voorlichtingsles over blinden en slechtzienden in het verkeer op het programma.

Uit de Steenbergse Courant