maandag 17 juni 2013, 18:51

Plan voor doorkomst World Ports Classic als netwerkevenement

STEENBERGEN – De organisatie van de Bedrijven Contact Dagen ‘aast’ op een doorkomst van de World Ports Classic in Steenbergen. Deze professionele wielerwedstrijd wordt dit jaar eind augustus voor de tweede keer verreden, maar dat is volgens René Heijnen van de BCD net iets te kort dag om rondom de koers een netwerkevenement op poten te zetten.

,,Bij de World Ports Classic zijn ze in ieder geval heel enthousiast over ons plan, zo bleek vorige week toen we hiervoor in Rotterdam waren. Als we echt willen, kunnen we zelfs dit jaar nog een doorkomst ‘krijgen’.’’

Naast Heijnen was ook wethouder Leo Heijmans vorige week aanwezig bij een mini-congres over de race, dat vandaag wordt vervolgd met een gesprek in Steenbergen, waarbij wethouder Cor van Geel van sportzaken aanschuift.

Als het aan Heijnen ligt, krijgt de World Ports Classic vanaf 2014 drie jaar achtereen een doorkomst in Steenbergen. Daarvoor zal wel geld op tafel moeten komen. Hij ziet het niettemin al helemaal voor zich hoe de coureurs volgend jaar over een stuk van de nieuwe A4 denderen.

,,Steenbergen ligt centraal tussen de twee wereldhavensteden, Rotterdam en Antwerpen, waartussen deze wedstrijd plaatsvindt. Een unieke kans om onze gemeente op de kaart te zetten en contacten te leggen met potentiële nieuwe bedrijven die zich hier zouden kunnen vestigen. Daarnaast is het natuurlijk ook sportief gezien een prachtig evenement, ik heb ook al contact gehad met het Steenbergse wielercomité, ook zij zijn enthousiast over het plan.’’

Uit de Steenbergse Courant