zaterdag 12 oktober 2013, 16:18

Openingsfeest nieuwe loods bouwclub De Begienurs

KRUISLAND – Een zwarte dag was het, vrijdag 11 januari, voor De Begienurs uit Kruisland. De carnavalswagen en de loods van de bouwclub gingen in rook op, maar de leden lieten zich ondanks deze zware klap eigenlijk geen moment uit het veld slaan. Negen maanden later zijn de bouwers weer helemaal uit de brand.

Enkele weken na de verwoestende brand reden ze, met een alternatief ‘gerijke’, toch nog in een paar optochten mee - waaronder die van thuishaven Kruisland, alsook in Steenbergen - en al vrij snel lagen de plannen voor een nieuw bouwkot op tafel. Middels een grote benefietavond verwierf de bouwclub van alle kanten financiële middelen en allerhande materialen voor het nieuwe onderkomen. Dat verrees de afgelopen maanden op de vertrouwde plek aan de Molenweg en wordt volgend weekeinde officieel ingewijd.

Open huis

Zaterdag 19 oktober kan iedereen die dat wil vrijblijvend in en uit lopen en is er vanaf 19.30 uur een gratis toegankelijke feestavond met muziek van Metro Drive In Show van ‘huis-dj’ Ton Peeters en een optreden van de Kruislandse Backstienkboys. Ook verwachten de Begienurs nog wel een paar spontane gastoptredens van Nederlandstalige artiesten en natuurlijk staat de deur ook wagenwijd open voor dweilbands die het feest muzikaal willen ondersteunen. Om elf minuten over negen vindt de daadwerkelijke openingshandeling plaats. De Commerce trakteert alle gasten op lekkere hapjes.

Bedank-barbecue

Zondag 20 oktober krijgen de Begienurs een barbecue aangeboden van zaal Koch, waarvoor de bouwclub uitnodigingen heeft verstuurd naar alle particulieren, (carnavals)organisaties en bedrijven/sponsors van wie zij tijdens en na de brand op wat voor manier dan ook steun en hulp mochten ontvangen. Zaal Koch is overigens ook de sponsor van bar in de nieuwe, hypermoderne bouwloods, die op alle fronten aan de eisen van deze tijd voldoet. Niet in de laatste plaats uiteraard op het gebied van brandveiligheid.

Uit de Steenbergse Courant