dinsdag 26 februari 2013, 13:44

Kleuters in de ban van Roos en het rengras

STEENBERGEN - Op uitnodiging van mannenkoor ABS verzorgde Opera Tralala vandaag twee voorstellingen van ‘Roos en het rengras’ voor kleuters uit heel de gemeente Steenbergen.

Vanochtend kwamen eerst de kinderen uit groep 1 en 2 van de Groen van Prinstererschool uit Dinteloord, de Pius X uit Welberg en de Nieuwe Veste uit Steenbergen hiervoor naar theaterschool Myra Ceti. Vanmiddag was het de beurt aan de kleuters van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer en de Gummarusschool uit Steenbergen.

Volgende week dinsdag worden de jongste leerlingen van alle overige basisscholen in de gemeente getrakteerd op de kinderopera over Roos en haar knuffelhaas Tom. Haar grote vriend is echter ziek, hij kan niet meer rennen. Daarom moet Roos op zoek naar rengras, maar daarvoor moet ze eerst de grote zee oversteken.

Het avontuur, met leuke kinderliedjes op originele muziek van Mozart, werd door de kleuters ademloos gevolgd. Omdat ABS van tevoren lesmateriaal op de scholen had aangeleverd, wisten de kinderen al een beetje wat hen te wachten stond en konden zij bovendien één van de liedjes meezingen. Op deze manier leren zij spelenderwijs wat een opera is en hoe klassieke muziek klinkt.

ABS heeft de voorstellingen georganiseerd vanwege het 125-jarig bestaan. Voor de benodigde financiën zorgden het opgeheven ‘A4-actiecomité’ Kies Best Kies West en de gemeente Steenbergen.

Uit de Steenbergse Courant