donderdag 10 oktober 2013, 11:01

Stadscentrum wordt optochtproof gemaakt

STEENBERGEN – De inrichting van het Steenbergse stadscentrum wordt zodanig aangepast dat de carnavalsoptocht geen problemen ondervindt van straatmeubilair zoals lantaarnpalen en ‘Steenbergenaartjes’.

Die mededeling deed wethouder Bert van Kesteren gisteravond in de vergadering van de commissie Ruimte & Economie, naar aanleiding van een gesprek dat hij dinsdag had met de Stichting Karnaval Steenbergen.

Deze bespreking kwam voort uit de ‘proefrit’ van zondag 15 september jongstleden, waarbij met een provisorische carnavalswagen werd uitgeprobeerd of de vernieuwde binnenstad nog wel optochtproof is. Dat bleek dus niet het geval.

Van Kesteren beloofde op dat moment meteen al dat de SKS en de bouwclubs zich geen zorgen hoefden te maken. ‘De carnavalsoptocht hoort thuis in de Grote Kerkstraat en de Kaaistraat, die beleving mag je de inwoners van Steenbergen niet afnemen’, sprak hij na het proefrijden.

De daad wordt bij het woord gevoegd. Volgens de wethouder moet de ‘insteek’ van het Kerkplein iets worden verruimd, gaat de gemeente vier lantaarnpalen verplaatsen en moeten er in de Grote Kerkstraat en de Kaaistraat verplaatsbare ‘Steenbergenaartjes’ komen om de leutstoet een vrije doortocht te geven.

Bij één parkeerplaats dienen ook nog maatregelen te worden getroffen om de bestaande versmalling te beperken. Voor auto’s die onverhoopt op de route in het stadshart blijven staan, gaat als het goed is een wegsleepregeling gelden en de gemeente zal in overleg treden met het bestuur van de Nederlandse Hervormde kerk, over het snoeien van de bomen op de hoek van het Kerkplein en de Kruispoort.

,,We gingen er na de testrit al van uit dat het allemaal in orde zou komen en zijn uiteraard blij met deze toezeggingen,’’ reageert voorzitter Arnold van der Heijden van de SKS.

Uit de Steenbergse Courant