zondag 21 december 2014, 17:53

Kerstmarkt in Steenbergen goed bezocht

STEENBERGEN – Het publiek heeft de Kerstmarkt in de Gummaruskerk en op de Markt goed weten te vinden. Hoewel de gure wind het verpozen buiten niet bijzonder aangenaam maakte, bleef het droog en was het weer dus geen echte spelbreker. In de Gummaruskerk was het niet alleen gezellig, maar zeker ook behaaglijk.

De prachtige kerkruimte bood een ideaal onderdak aan tal van Kerststandjes en de beschutting zorgde voor een genoeglijke sfeer. Het talrijke publiek werd bovendien verrast op sfeervol gezang van het gelegenheidskoor dat zich door de matige akoestiek in de kerk zeker niet uit het veld liet slaan. Aangemoedigd door een aanzienlijk gehoor werd uit volle borst gezongen.

Buiten op de Markt zorgde een bandje voor de Kerstsfeer en hier kon het publiek eveneens zijn slag slaan vanwege alle kerstwaren. De deelnemers aan de ‘Open West-Brabantse Trekzaagkampioenschappen’ - die onder begeleiding van Diomedon werden gehouden - konden zich goed warm zagen. Op de kop van de Markt leefde Peter de zaagKoning zich uit en zorgde Joka Drive in Show voor kerstmuziek op momenten dat de liveband rust hield.

Hoofdorganisator Lions Club Steenbergen kon na afloop van de Kerstmarkt de conclusie trekken dat het evenement ook ditmaal zeker geslaagd mag worden genoemd. Benieuwd zijn de Lions naar de wensen die in de Wensboom een hangplekje hebben gekregen. Evenals andere jaren zal worden bekeken welke wensen kunnen worden vervuld.

Uit de Steenbergse Courant