dinsdag 19 februari 2013, 17:37

VoVerDi maakt middelbare schooljeugd enthousiast voor volleybal

STEENBERGEN – De Dinteloordse volleybalvereniging VoVerDi verzorgt deze week een zevental clinics voor - alles bij elkaar - ruim tweehonderd eerste- en tweedejaars leerlingen van ’t R@velijn.

Dat gebeurt op initiatief van sportcombinatiefunctionaris Bas den Ouden, die sinds vorig jaar april vanuit de gemeente aan de Steenbergse vmbo-school is verbonden. De sportcoach wil de middelbare schooljeugd op deze manier kennis laten maken met verschillende sporten.

 ,,En wie kun je dat beter laten doen dan leden van de betreffende sportverenigingen? Want als het je passie is, breng je het toch anders over.’’

Daar zijn de trainers Peter van de Merbel en Jurgen Huijbregts het in ieder geval roerend mee eens. ,,Wij zijn helemaal gek van dit spelletje en hebben er dan ook graag een paar vrije dagen voor over om de volleybalsport te promoten. Vooral ook omdat wij in deze leeftijdscategorie momenteel slechts drie leden hebben. Die krijgen wel training, maar kunnen dus geen wedstrijden spelen.’’

In totaal heeft VoVerdi zo’n honderd leden, onder wie nog wel zo’n twintig ‘mini’s’, kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. ,,Zodra ze naar het voortgezet onderwijs gaan, haken de meesten helaas af,’’ aldus Van de Merbel. 

Eerder organiseerde sportcoach Bas den Ouden ook al handbalclinics. Op zijn ‘wensenlijstje’ staan onder meer nog softbal en hockey.

Uit de Steenbergse Courant