donderdag 22 mei 2014, 13:20

Sportiviteit en gezelligheid gaan hand in hand bij KMC

STEENBERGEN – Sleeuwijk, Krimpen aan den IJssel, Den Haag, Brakel, Eindhoven, Hilversum, Middelburg, Lisse, Rotterdam, Den Bosch, Katwijk, Swalmen, Utrecht, Amsterdam, Brasschaat, Almere: van heinde en verre komen de deelnemers aan de vierde editie van de Koos Moerenhout Classic die komende zaterdag wordt verreden.

Het leeuwendeel van de bijna 1600 voorinschrijvers zijn toerfietsers uit West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Gezien de vooruitzichten op uitstekend fietsweer, verwacht de organisatie - RTC De Fatuur in nauwe samenwerking met de oud-profrenner – nog wel zeven- tot achthonderd toerfietsers die op de dag zelf.

,,Graag nodig ik iedereen uit om mee te doen aan de KMC, want het mag genoegzaam bij iedereen bekend zijn: fietsen is gezond,’’ aldus de naamgever van het sportieve evenement.

De deelnemers strijken in de loop van de ochtend allemaal neer op de Markt, waar vandaan zij in de wijde omgeving van Steenbergen aan een tocht van 85, 125, 160 of 200 kilometer beginnen.

Prominenten aan de start

Om 9.30 is het officiële startmoment, dan vertrekt Moerenhout onder anderen in het gezelschap van enkele medewerkers van de Rabo Liv Giant-formatie én niet te vergeten meervoudig Nederlands, wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos voor een rit van 125 kilometer.

Tot de prominente KMC-rijders behoren verder voormalige beroepsrenners zoals Jac Vermeer, Piet Maas, Kees Bal, Guus Bierings, Jan van Houwelingen en Bart van Est. De drie laatstgenoemden maakten deel uit van de ploeg die in 1978 wereldkampioen tijdrijden werd.

World Ports Classic

De Classic brengt ook weer de nodige gezelligheid in het centrum van Steenbergen met zich mee. Alle fietsers keren na het volbrengen van de door hen gekozen afstand terug op de Markt, waar zij een pastamaaltijd krijgen aangeboden (m.m.v. Lionsclub Steenbergen) en heel de dag stands zijn te vinden van sponsors uit de wielerbranche en goede doelen die via de KMC worden gesteund.

Voor de kinderen staat er een springkussen en zowel dweilband De Primurkus als dj Roy nemen de muzikale omlijsting voor hun rekening. Op een groot scherm in de tent kunnen alle liefhebbers ondertussen kijken naar de eerste etappe van de World Ports Classic tussen Rotterdam en Antwerpen. 

Uit de Steenbergse Courant