dinsdag 29 januari 2013, 14:51

Basisschooljeugd geniet van carnavalspoppenkast

STEENBERGEN - Kinderen uit alle groepen 4 van de basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen hebben vanmiddag met volle teugen genoten van de poppenkastvoorstelling in het kader van het scholenproject van de Stichting Karnaval Steenbergen.

De ‘carnavalspoppenkast’ vond plaats in de kleutergymzaal van de Maria Regina, waar ook de kinderen van de andere basisscholen maar watgraag naar toe kwamen om de voorstelling te zien.

Het jonge publiek leefde enthousiast mee met de nar die het carnavalsmotto niet precies snapte, maar wel een spannend verhaal vertelde over de Strienestadse meerminnen. Uit de poppenkast dook ook een heuse piraat op, maar uiteindelijk draaide het verhaal toch vooral om de nieuwe prins waar Strienestad dit jaar meej in zeej is gegaan.

Uit volle borst zongen de kinderen niet alleen een speciaal liedje over alle leden van het prinselijk gevolg mee, maar ook het nieuwe carnavalslied bleken zij uitstekend te kennen. Met het zingen daarvan en natuurlijk een polonaise werd de leutige poppenkastvoorstelling afgesloten.

Uit de Steenbergse Courant