vrijdag 13 september 2013, 19:54

Leerlingen Merijntje maken totempaal voor natuurspeelbos

NIEUW-VOSSEMEER – Op het schoolplein van Merijntje was het vanmiddag een drukte van belang. Groep 7 en 8 mochten de Steenbergse houtkunstenaar Peter de Koning, helpen met het maken van totempalen voor het natuurspeelbos.

Het speelbos is een initiatief van de Dorpsraad van Nieuw-Vossemeer en wordt gerealiseerd naast het ijsbaantje achter de brandweerkazerne.

De leerlingen mochten eerst hun namen met een stift op de totempaal schrijven en daarna met behulp van een dikke kopspijker en hamer uitkerven. Het echte kettingzaagwerk werd door De Koning zelf gedaan. Hij ‘toverde’ een mooie vossenkop tevoorschijn. Toen nog een naambordje met Merijntje erop, en de paal kon omhoog worden gehesen.

Zaterdagmiddag 21 september wordt op het terrein van het natuurspeelbos een begin gemaakt met het vervaardigen van een houten speeldraak. Hiervoor heeft De Koning de grote treurwilg nodig, die nu nog op het terrein staat van het voormalige woonzorgcentrum De Vossemeren. De Dorpsraad heeft er goed hoop op dat deze tijdig kan worden geveld.

Uit de Steenbergse Courant