maandag 24 november 2014, 21:15

Ruim baan voor verkeer op nieuwe A4

STEENBERGEN – Om 5.15 uur vanmorgen was het dan zover: met voorop een aantal voertuigen van Rijkswaterstaat kreeg het verkeer ruim baan op de A4 om Steenbergen. Eerst vanuit de richting Bergen op Zoom, een half uur later ging ook het licht op groen voor de weggebruikers vanuit Dinteloord.

Volgens medewerkers van Rijkswaterstaat stonden er vóór vijf uur al auto’s te wachten om de primeur van dichtbij mee te maken en bij de eerste berijders van de nieuwe snelweg te behoren.

Kort daarvoor heerste, vermoedelijk voor het allerlaatst, nog even doodse stilte in de omgeving van het traject, waaraan de afgelopen ruim drie jaar werd gewerkt. De ingebruikname geldt als een ‘bijzonder moment’, aldus Eric van Beerendonk, woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,Zoiets gebeurt immers niet elke dag.’’

Dat vonden ook de automobilisten die soms toeterend onder het aquaduct ter hoogte van de Westhavendijk doorreden en de ‘toeschouwers’ op de verschillende viaducten die de A4 kruisen.

Voor de officiële opening, begin volgend jaar door de minister Melanie Schulz van Haegen van infrastructuur, moet nog een datum worden geprikt. 

Uit de Steenbergse Courant