zondag 19 mei 2013, 12:13

Roparunteams hebben er flink de sokken in

STEENBERGEN - Het gaat goed met de Steenbergse Roparunteams die gisteravond vanuit Parijs vertrokken zijn voor hun monstertocht naar Rotterdam. De lopers, fietsers en begeleiders hebben inmiddels zo’n tweehonderd kilometer achter de kiezen.

De teams zijn op dit moment nog altijd in Noord-Frankrijk, waar zij veel regen moesten trotseren, maar inmiddels begint ook in die contreien het weer op te klaren.

Bij Door Dik & Dun (Team 80) ligt het gemiddelde tempo thans op 12,9 kilometer per uur, en dat is sneller dan het moyene waarop dit team van start is gegaan. ‘Parijs is echter nog ver’, zou Joop Zoetemelk vroeger hebben gezegd, in dit geval geldt dat voor finishplaats Rotterdam.

Ook de Stonemountain Runners (Team 263) hebben er met een vaartje van 12,8 km/uur lekker de sokken in en houden vooralsnog ook een hoger gemiddelde aan dan vooraf bepaald. Volgens de actuele schema’s zouden de Stonemountain Runners morgen om half twee de eindstreep bereiken, Door Dik & Dun koerst af op een ‘finishtijd’ rond de klok van één uur.

Beide teams laten zich morgenochtend vroeg echter eerst feestelijk onthalen door hun aanhang, supporters en alle andere belangstellenden in de Oudlandsestraat.

Kort daarna volgt de doorkomst in Dinteloord, waar de toeschouwers ook met name zullen uitkijken naar de Roadrunners; officieel een Rotterdams team, maar met een vijftal Dinteloorders in de gelederen. De Roadrunners (Team 316) lopen momenteel met een gemiddelde van iets boven de 13 km/uur richting grens van Frankrijk met België en zouden op basis hiervan tegen half twee in Rotterdam zijn.

Via http://www.roparunlive.nl is nauwgezet te volgen hoeveel kilometers alle Roparunteams hebben afgelegd, welk gemiddelde zij aanhouden en hoe laat zij op de Coolsingel worden verwacht. Ook via KijkopSteenbergen.nl blijft u natuurlijk op de hoogte.

Uit de Steenbergse Courant