woensdag 11 december 2013, 09:18

Top vijf van kieslijst D66 vastgesteld

STEENBERGEN – Dat Eric van der Spelt de nieuwe lijsttrekker van D66 zou worden, was al bekend. In de ledenvergadering van de partij is nu ook vastgesteld dat huidig fractieleider Vincent van den Bosch definitief op de tweede plaats staat. Een nieuw gezicht in de voorste gelederen is de Welbergse Dorpsraad-voorzitter Hanneke Neutkens.

Haar naam prijkt dus als nummer drie op de kandidatenlijst van D66. De huidige burgercommissieleden Ad Theuns en Lucia van Eijk nemen de vierde en de vijfde plaats in. Wethouder Leo Heijmans fungeert als lijstduwer. Ook Anita Nuiten, Nell van de Zande en zittend raadslid Loes Baselier komen in ieder geval nog op de lijst, maar de volgorde van alle overige kandidaten wordt op een later moment bepaald.

D66 kiest bewust voor vernieuwing, want dat levert volgens de (coalitie)partij ook weer frisse inzichten op. Vincent van den Bosch doet bovendien vanwege zijn drukke werkzaamheden, die hem vaak naar het buitenland brengen, een stapje terug. Hij zal de komende raadsperiode met name een coachende rol op zich nemen, ten opzichte van Eric van der Spelt en Hanneke Neutkens.

Slogan van de partij voor de komende verkiezingen is ‘D66 verbindt Steenbergen’.

Uit de Steenbergse Courant