maandag 13 mei 2013, 17:07

Zwemloop nieuw op activiteitenkalender De Meermin

STEENBERGEN - Voor het eerst wordt er woensdag 15 mei een zwemloop gehouden bij De Meermin en in het trimmersbos dat grenst aan de zonneweide van het openluchtbad. Met de uitbreiding van het activiteitenprogramma hoopt badmeester Leo Holierhoek dit seizoen de ‘magische grens’ van de 60.000 bezoekers te slechten.

Mede dankzij het schitterende weer in augustus kwam de teller vorig jaar, ondanks een aanvankelijk slechte zomerperiode, toch nog uit op ruim 55.000 bezoekers.

Als het weer de komende maanden een beetje meezit, moet het volgens Holierhoek mogelijk zijn om nog meer badgasten naar De Meermin te lokken. ,,Maar we willen niet al te zeer afhankelijk zijn van de zon, dus wordt er zoveel mogelijk georganiseerd in en rond het zwembad.’’

Nieuw is dus de recreatieve zwemloop, die duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Als eersten zijn kinderen uit de groepen 4 t/m 6 van de basisschool aan de beurt. Zij leggen zwemmend een afstand van 300 meter af en krijgen vervolgens een loopparcours van twee kilometer ‘voorgeschoteld’. Vervolgens komen kinderen uit de groepen 7 en 8 in actie, zij moeten 500 meter zwemmen en drie kilometer lopen.

Inschrijven kan tot en met de start, de deelnamekosten bedragen 2,60 euro, inclusief een consumptie, chips en de rest van de middag toegang tot het bad.

Kijk voor het volledige activiteitenprogramma van De Meermin op: http://www.zwembadaquadintel-meermin.nl/

Uit de Steenbergse Courant