zondag 5 mei 2013, 17:22

Goed toeven op Hemelvaartsdag in winkelcentrum van Steenbergen

STEENBERGEN – De Kaaistraat mag dan op de schop liggen, voor de Steenbergen Steengoed-promotiewinkeliers is dat alleen maar een extra goede reden om het publiek op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei aanstaande) te trakteren op een aantrekkelijk activiteitenprogramma.

Op deze speciale koopzondag zijn van 12.00 tot 17.00 sowieso de winkels in het centrum geopend. Maar er is die middag nog veel meer te doen in het stadshart. Zo voltrekt zich op de kruising van de Kaaistraat met de Kromme Elleboog de start (13.30 uur) en de finish van een solextoertocht.

Van de kop van de Kaaistraat tot aan het oude stadhuis staan kinderattracties opgesteld, zoals een basejump, een draaimolen voor de allerkleinsten, een ‘rodeostier’ (maar dan in de vorm van een grote voetbal), mini-quads en een overdekte kinderspeelwagen.

In overleg met de gemeente en de aannemer die momenteel de tweede fase van plan StadHaven uitvoert, wordt de ruimte voor het oude stadhuis in de Kaaistraat vrijgehouden, zodat daar drie keer een modeshow kan plaatsvinden. Hieraan verlenen zo’n vijftien plaatselijke ondernemers hun medewerking, om de bezoekers de laatste trends op het gebied van kleding (voor jong en oud), schoenen, brillen en lingerie te presenteren.

Op de Markt verzorgt Simple Dribble het buiten-basketbaltoernooi en ook in de Grote Kerkstraat valt het nodige te beleven. Daar zijn enkele oldtimers te bewonderen en wordt bovendien een kofferbakverkoop gehouden. Belangstellenden die hier hun tweedehands spullen en snuisterijen willen verkopen, dienen zich van tevoren aan te melden via steenbergen@gabber-online.nl.

Het winkelcentrum is op Hemelvaartsdag is afgesloten voor doorgaand verkeer. Gratis parkeren is rondom de binnenstad o.a. mogelijk op het Strieniusplein, de Westdam en de parkeerplaats bij Onze Stede aan de Rozemarijnstraat.

Uit de Steenbergse Courant