donderdag 8 augustus 2013, 14:32

De Neve en Lambers samen verder met Volkspartij

STEENBERGEN – Ger de Neve van de gelijknamige lijst en eenmansfractie heeft samen met Michel Lambers de Volkspartij opgericht. De beide oud-wethouders mikken bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart op drie zetels.

De Neve en Lambers zaten vele jaren samen in de raad namens de VVD en bleven vrienden ook nadat zij bij de vorige verkiezingen alletwee naast het wethouderschap grepen.

De ‘liberalen in hart en nieren’ willen het politieke geluid dat zij voorstaan in de toekomst nadrukkelijker laten doorklinken in de raadszaal. ,,Dat kan een mens niet alleen,’’ stelt Lambers, die dus mogelijk een comeback gaat maken in het gemeentebestuur. De Neve is blij met de steun van zijn ‘klankbord’. ,,In m’n eentje zou ik niet doorgegaan zijn.’’

Wethouders
Mits de Volkspartij tenminste twee zetels weet te bemachtigen, wordt Lambers fractievoorzitter. De Neve is beschikbaar als wethouder, maar de Volkspartij streeft vooral naar twee fulltime wethouders in plaats van de huidige verdeling van de portefeuilles over vier personen. ,,En die twee wethouders mogen ook van andere partijen zijn. Eerst even afwachten natuurlijk of we in de positie komen om hierover te onderhandelen. Wij gaan in ieder geval uit van onze eigen kracht. Eén brok ervaring, kennis én betrouwbaarheid, dat is waar de Volkspartij voor staat.’’

Gelet op het financiële toekomstperspectief van de gemeente, wil de Volkspartij geen populaire verhalen gaan afsteken, maar een realistisch programma presenteren. Een aantal speerpunten zijn de afschaffing van de reclamebelasting, het niet invoeren van toeristenbelasting en het zo laag mogelijk houden van de lokale lasten voor de burgers.

Bezuinigingen
Bezuinigingsmogelijkheden ziet de Volkspartij niet alleen in een andere bezetting van de wethoudersposten, maar bijvoorbeeld ook in de sluiting van het Dinteloordse zwembad Aquadintel. Eén zwembad (De Meermin), centraal gelegen in de gemeente, acht de Volkspartij gezien de huidige financiële situatie afdoende. Ook willen De Neve en Lambers dat de vergoeding voor raadsleden met 20 procent wordt verlaagd.

Anderzijds zijn zij voorstander van de aanleg van kunstgras ten bate van vv Steenbergen. En als de A4 niet uiterlijk 1 januari 2014 opengaat voor het verkeer, moet de Steenbergse bijdrage van 3 miljoen voor de versnelde aanleg van de A4 terugvloeien naar de gemeentekas, vindt de Volkspartij.

Michel Lambers is overigens nog regionaal voorzitter van de VVD. Deze bestuursfunctie heeft hij vanavond per direct ter beschikking gesteld.

Meer over de nieuwe Volkspartij kunt u morgen lezen in de Steenbergse Courant.

Uit de Steenbergse Courant