vrijdag 27 maart 2015, 17:41

‘Steenbergen in beweging’ komt goed op gang

STEENBERGEN – Een levende kanjerketting van kinderen en leden van dweilbands, een survival-mudrun voor de jeugd, een stiletto-race voor dames – en desgewenst ook heren – op hoge hakken, wandeltochten voor jong en oud, ambtenaren en raadsleden die hun beste beentje voor gaan zetten en het Bakhuys dat een speciale lekkernij op de markt gaat brengen: het is nog maar een greep uit de initiatieven die worden ontplooid in het kader van ‘Steenbergen in beweging’, waarmee Ankie Stoer! in het weekeinde van 9 en 10 mei zoveel mogelijk mensen op de been hoopt te krijgen, ten bate van de strijd tegen kinderkanker.

En er zit nog veel meer in het vat. Ook clubs als vv Steenbergen, SC Welberg en TVS hebben gehoor gegeven aan de oproep van de vriendengroep, die Stichting Ankie ondersteunt met de geldinzameling voor het goede doel. Verder willen het wielercomité in Nieuw-Vossemeer en het Wagenhuis een activiteit voor toerfietsers op poten zetten en heeft de Steenbergse dj Jan de Groot het voortouw genomen om een dartstoernooi te houden bij De Joosse.

Enthousiasme

Het idee van de muzikale menselijke kanjerketting is afkomstig van D’n Dweilberg, die daarvoor de samenwerking heeft gezocht met MJW De Klup. De organisatie van de stiletto-race berust bij Ankie Stoer! zelf. ,,Wij hadden ook al een mudrun op het programma gezet, maar daarvoor heeft de survival-afdeling van Diomedon zich gemeld,’’ vertelt Jos Cuelenaere van de vrienden van Ankie, blij met het enthousiasme bij verenigingen, bedrijfsleven, lokale overheid en particulieren voor ‘Steenbergen in beweging’.

Het evenement voltrekt zich in het weekeinde van de 24 uurs-lopen van Diomedon, waarbij dit jaar voor de tweede keer op zaterdagavond ook de 10 Engelse mijl plaatsvindt, met start in het centrum van Steenbergen. De atleten lopen hun rondjes verder zoals gebruikelijk op het parcours Krommeweg-Oranjebolwerk-Middenwal-Nassaulaan.

Aanmelden van activiteiten

De opbrengst van ‘Steenbergen in beweging’ is specifiek bestemd voor het financieren en onderhoud van het groot project bij de inrichting van het nieuwe Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie.

Het aanmelden van activiteiten kan in principe tot 10 april via ankiestoer@gmail.com, ‘maar leuke ideeën blijven ook daarna nog welkom natuurlijk’, benadrukt Jos Cuelenaere.

Voor hetzelfde goede doel werd vorige week zaterdag trouwens een spinningmarathon gehouden bij Dinami sports&fitness, die dankzij de inspanningen van zo’n 100 deelnemers en de nodige sponsors het mooie bedrag van 3000 euro opleverde.

Uit de Steenbergse Courant