donderdag 28 mei 2015, 18:15

Heropening en open dag brandweerkazerne Kruisland

KRUISLAND – Burgemeester Joseph Vos verricht zaterdag 30 mei om 13.00 uur de heropening van de brandweerkazerne aan de Vierlinghstraat in Kruisland, die de afgelopen maanden werd verbouwd om plaats te kunnen aan de nieuwe tankautospuit, die bij de heropening ook officieel wordt overgedragen aan het korps. Van 14.00 tot 17.00 uur is er vervolgens een open dag in de kazerne.

Lekkage van het dak van de kazerne was de belangrijkste reden om het onderkomen van de Kruislandse brandweer op te knappen. Ook de vloer verkeerde in niet al te beste staat en de renovatie bood bovendien meteen de mogelijkheid om de toegang te verhogen, omdat anders de nieuwe tankautospuit niet binnen zou kunnen.

De werkzaamheden voltrokken zich, van november tot en met maart, in goed overleg tussen de gemeente Steenbergen, eigenaar van het pand, en de Brandweer Midden- en West-Brabant. In de tussentijd kon de brandweerwagen van het Kruislandse vrijwilligerskorps worden ondergebracht bij garage Schrauwen. ,,Daarvoor zijn we Frank Schrauwen, die zelf ook deel uitmaakt van het brandweerteam, zeer erkentelijk,’’ zo laat een woordvoerster van de Brandweer Midden- en West-Brabant weten. 

Foto Rob Rijshouwer©KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant