zondag 7 juni 2015, 15:07

Gezellige drukte op Welbergse braderie

WELBERG – Beter weer is vrijwel ondenkbaar voor de braderie die vanmiddag wordt gehouden op de Welberg, waar de Kapelaan Kockstraat helemaal vol staat met kraampjes van ambulante handelaren  en rondom gemeenschapshuis De Vaert een grote rommelmarkt is opgesteld. Vooruitlopend op de officiële heropening later dit jaar, is speciaal voor de braderie vandaag ook Zaal Koch al weer een keertje geopend.

De horecagelegenheid wordt nieuw leven in geblazen door Toine Koch van het gelijknamige partycentrum in Kruisland en neef van de vroegere eigenaar van de feestzaal annex cafetaria op de Welberg, Piet ‘de Kock’. Aan belangstelling geen gebrek voor het etablissement, waar dankzij de aangename weersomstandigheden ook het terras meteen lekker is volgelopen en dj Ton Peeters als vanouds de muziek verzorgt.

Op de braderie is verder voor elk wat wils te vinden, de kraamhouders presenteren het publiek de meest uiteenlopende artikelen, van speelgoed tot sieraden, vers fruit, zonnebrillen, tassen en vooral heel veel kleding in alle soorten en maten.

Wie niet per se iets nieuws zoekt, kan ongetwijfeld z’n slag slaan tussen de vele snuisterijen en tweedehands goederen op de rommelmarkt. Verenigingen als de John F. Kennedygroep en SC Welberg zijn ook van de partij om hun activiteiten te promoten en de clubkas te spekken.

Wat zeker niet ontbreekt zijn tal van standjes met etenswaren. Poffertjes, gerookte vis, frietjes, ijs, stroopwafels en nog veel meer; het is allemaal te vinden op de braderie van stichting Ontspanning Voor Welberg, die zelf – inmiddels traditiegetrouw – ook weer een eendjesrace in de Boomvaart organiseert. 

Foto’s John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl

Uit de Steenbergse Courant