woensdag 1 juli 2015, 08:33

Jubileumconcert Slagwerkschool Brok

STEENBERGEN – Na de spectaculaire optredens van de Regiments Fanfare Garde Grenadiers en Jagers voor de Steenbergse basisschooljeugd en de clinic van topdrummer Lucas van Merwijk, wordt het 20-jarig bestaan van Slagwerkschool Brok op zaterdag 4 juli nogmaals luister bij gezet, met het Jubileumconcert Jukebox 2015.

Deze afsluitende activiteit, waarmee tegelijkertijd het muzikale schooljaar ten einde komt, gaat zich voltrekken in de grote zaal van brede school Het Podium. Een thuiswedstrijd zogezegd, want de slagwerkschool van Steenbergenaar Marco Brok heeft ook z’n vaste onderkomen in dit gebouw.

Om alle 75 tot 80 leerlingen van alle niveaus en leeftijden aan bod te kunnen laten komen, wordt het Jubileumconcert Jukebox 2015 verdeeld over een middag- en een avondvoorstelling. De aanvangstijden hiervan zijn respectievelijk 13.30 en 19.00 uur. De aula annex sporthal van de school wordt omgetoverd tot een heuse concertlocatie, compleet met licht- en geluidseffecten.

,,We doen er alles aan om er een zo professioneel mogelijk geheel van te maken,’’ laat Brok weten. De leerlingen gaan solo, in duo’s of groepsgewijs meespelen met een live band. Berry den Hollander en Roosje Hendrickx nemen de zang voor hun rekening van het uiteenlopende repertoire, dat naast instrumentale, Latijns Amerikaanse muziek bestaat uit bekende nummers van o.a. Guus Meeuwis, Sheppard, Gloria Estefan, Afrojack, Avicii, Armin van Buuren, Michael Bublé, Rage Against the Machine en Kensington.

Kaarten voor dit gevarieerde programma kosten 7 euro per stuk (inclusief een consumptie) en zijn te bestellen via www.slagwerkschoolbrok.nl

Uit de Steenbergse Courant