zondag 20 december 2015, 15:00

Soberder programma Koningsdag Steenbergen door onvoldoende vrijwilligers

STEENBERGEN – Het mag nog ver weg lijken, maar de organisatie van Koningsdag 2016 is alweer in volle gang. De Stichting Feestcomité Steenbergen heeft voor Koningsnacht zelfs al een aansprekende band gecontracteerd: op de vooravond van het Oranjefeest geeft de WC Experience - Brabants bekendste Rock & Lol-formatie – een gratis toegankelijk optreden ten beste op de Markt in Steenbergen.

Tot zover het goede nieuws, want het feestcomité kampt met serieuze personele problemen en ziet zich zodoende genoodzaakt het programma te versoberen. Zo wordt de Jeugdbattle geïntegreerd in de Battle voor volwassenen, waarbij de jongeren wel hun eigen klassement behouden, d.m.v. een strafpuntensysteem op basis van leeftijd.

De kindermiddag staat zelfs op losse schroeven. ,,We willen er alles aan doen om het volledige programma door te kunnen laten gaan, maar met het huidige aantal vrijwilligers wordt dat erg lastig,’’ stelt voorzitter Erik Raijmaekers. ,,Tenzij er per direct een aantal vrijwilligers onze club komt versterken, zal het tekort al dit jaar merkbaar zijn in het programma.’’

Nieuwe kartrekker gezocht

Na elf jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie, gaat Raijmaekers er zelf na Koningsdag 2016 bovendien mee stoppen. Hij wil het stokje graag doorgeven aan een nieuwe, ambitieuze kartrekker uit het huidige bestuur, of iemand van buitenaf. Nog twee andere vrijwilligers hebben te kennen geven er na de aankomende oranjeviering een punt achter te zetten, dus voor het jaar daarop is nieuwe aanwas helemaal van groot belang.

Wie de Stichting Feestcomité Steenbergen wil helpen, bij de voorbereiding en/of de uitvoering van de festiviteiten, kan voor aanmelding en nadere informatie mailen naar info@feestcomitesteenbergen.nl of bellen met de voorzitter via 06-15291570.

Uit de Steenbergse Courant