donderdag 7 januari 2016, 08:30

Prins zoekt jeugdgevolg

STEENBERGEN – Kinderen die een kans willen maken om in het jeugdgevolg van Strienestad te worden gekozen, moeten snel beslissen, zo bleek gisteren bij het bezoek van Prins Strienius V en zijn gevolg aan de basisscholen in Steenbergen en Welberg. Volgende week zondag vindt namelijk het Snorrekusbal al plaats.

Het leutfeest valt dit jaar erg vroeg, vertelde hij aan de leerlingen van de groepen 5 t/m 7, die mee mogen doen aan de jeugdgevolgverkiezing. Dat geldt ook voor kinderen die elders naar school gaan, zolang zij maar wel in Steenbergen, Welberg of De Heen woonachtig zijn. De aanmelding loopt tot donderdag 14 januari, via de op school verspreide inschrijfformulieren én het digitale inschrijfformulier op www.sks-steenbergen.nl

Tijdens het Snorrekusbal, op zondag 17 januari, moeten de kandidaatjes zich van hun allerleutigste kant laten zien. Op het spel staan dan de functies van Prinsje, Jantje Oorlog en Deftig Floddertje. Ook bietboerkes en meerminnekes die niet aan de verkiezingen meedoen, zijn uiteraard van harte welkom. De carnavalsmiddag begint om 13.11 uur en wordt gehouden bij De Joosse. De feestgangertjes met de gèèfste snorrekus onder hun neus maken bovendien kans op een leuke prijs.

Uit de Steenbergse Courant